Antena Meniu Search
x

Joe Biden anunţă noua abordare a SUA în lupta cu pandemia. Vaccinarea, obligatorie pentru toţi angajaţii federali, fără posibilitatea testării periodice

Preşedintele Statelor Unite Joe Biden, va prezenta joi un nou plan de abordare a crizei COVID-19, cu şase piloni. Discursul său va aborda problema vaccinării, care va deveni obligatorie pentru toţi angajaţii federali, susţin surse CNN. Măsura ar urma să fie extinsă şi asupra altor categorii de americani, iar conform estimărilor de la Casa Albă sunt vizate 2,5 milioane de persoane. Biden va anunța şi o extindere majoră a testării gratuite, pe măsură ce elevii revin fizic la şcoală, iar adulţii se întorc la locul de muncă.

de Ioana Petcu

la 09.09.2021, 18:01

Joe Biden va anunţa noua abordare a SUA în lupta cu pandemia
Joe Biden va anunţa noua abordare a SUA în lupta cu pandemia - Profimedia

Joe Biden va impune, joi, reguli mai stricte privind vaccinarea angajaţilor federali și va lua măsuri pentru a încuraja companiile private să facă același lucru. Discursul preşedintelui Statelor Unite va prezenta o nouă abordare în combaterea pandemiei, relatează surse CNN. Printre primii pași pe care președintele îi va face în noua direcţie se numără şi semnarea unui ordin executiv prin care se impune vaccinarea anti-COVID a tuturor angajaţilor federali, care nu vor mai avea opțiunea testării regulate pentru depistarea unei eventuale infectări cu SARS-CoV-2. Președintele va semna, de asemenea, un ordin executiv prin care același standard va fi extins în rândul angajaților care, prin contract, fac afaceri cu guvernul federal. Şi Departamentul Apărării, Departamentul Veteranilor, Serviciul Indian de Sănătate sau Institutele Naționale de Sănătate vor modifica cerințele de vaccinare anunțate anterior, schimbare care va afecta 2,5 milioane de persoane, potrivit estimărilor de la Casa Albă.

Noile anunțuri depășesc liniile orientative trasate de Biden la începutul verii, când a cerut vaccinarea personalului federal, fără ca acest lucru să devină, însă, obligatoriu. Casa Albă a declarat că guvernul federal ar trebui să reprezinte un model pentru alte întreprinderi, cu atât mai mult când vine vorba de propriile direcţii privind vaccinarea. În plus, a aplaudat marile companii care au impus deja vaccinarea angajaţilor.

Biden va anunța şi o extindere majoră a testării gratuite pentru COVID-19, măsură considerată esenţială de oficialii din domeniul Sănătății Publice, pe măsură ce elevii revin fizic la şcoală, iar adulţii la birou. Cât despre dozele suplimentare de vaccin, preşedintele intenţionează să clarifice confuziile generate recent în spaţiul public. Cu toate acestea, data exactă de începere a administrării celei de-a treia doze nu va fi anunţată joi.

Planul cu șase puncte principale pe care Biden urmează să îl dezvăluie a fost finalizat de președinte și de membrii echipei sale de specialişti în Sănătate Publică miercuri după-amiază. În Biroul Oval au fost prezenţi şi cei din Departamentul de Răspuns pentru COVID-19, care au fost consultaţi cu privire la noii pași anticipați. Un oficial de la Casa Albă a declarat că cei șase piloni ai planului lui Biden includ: vaccinarea persoanelor nevaccinate, administrarea de doze suplimentare de vaccin, menținerea școlilor deschise, creșterea ratei de testare şi necesitatea măştilor, redresarea economică şi îmbunătățirea îngrijirilor acordate bolnavilor de COVID-19. Oficialii au mai spus că speră ca noua abordare să le ofere americanilor o viziune mai clară asupra modului în care se va termina pandemia, după 18 luni în care virusul SARS-CoV-2 a dat viaţa tuturor peste cap.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Joe Biden anunţă noua abordare a SUA în lupta cu pandemia. Vaccinarea, obligatorie pentru toţi angajaţii federali, fără posibilitatea testării periodice