Antena Meniu Search
x

Joe Biden l-a invitat pe Volodimir Zelenski la Washington pentru a discuta despre "nevoile urgente ale Ucrainei"

Război Ucraina. Preşedintele american, Joe Biden, l-a invitat pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, să vină marţi la Washington pentru a discuta despre "nevoile urgente ale Ucrainei", a declarat duminică purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, citată de AFP.

de Redactia Observator

la 10.12.2023, 22:44

Joe Biden l-a invitat pe Volodimir Zelenski la Washington pentru a discuta despre "nevoile urgente ale Ucrainei" - Profimedia

"În contextul în care Rusia îşi intensifică atacurile cu rachete şi drone împotriva Ucrainei, cei doi lideri vor discuta despre nevoile urgente ale Ucrainei şi despre importanţa vitală a sprijinului continuu al SUA în acest moment critic", a declarat Karine Jean-Pierre, în timp ce Congresul american blochează adoptarea unui nou ajutor pentru Ucraina.

Miercuri, Congresul de la Washington a eşuat în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari cerut cu insistenţă de preşedintele Joe Biden, conţinând fonduri pentru Ucraina şi Israel.

Opoziţia republicană a refuzat să susţină acest proiect aflat în centrul unor negocieri foarte dure, cerând în schimbul voturilor lor concesii semnificative în privinţa politicii migratorii a Statelor Unite.

SUA sunt în prezent ţara care oferă cel mai important sprijin militar Kievului. Congresul a aprobat peste 110 miliarde de dolari ajutor pentru Ucraina de la invazia rusă din februarie 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Joe Biden l-a invitat pe Volodimir Zelenski la Washington pentru a discuta despre "nevoile urgente ale Ucrainei"