Meniu
Search
x

Joe Biden, la ONU: SUA sunt decise să apere democrația în întreaga lume. Rusia a încălcat cu neruşinare principiile de bază ale cartei Naţiunilor Unite

Președintele american Joe Biden a declarat în discursul de la Adunarea Generală a Națiunilor Unite că SUA sunt decise să apere democrația în întreaga lume, susţinând că Rusia ”a încălcat cu neruşinare principiile de bază ale Cartei Naţiunilor Unite”.

De Redactia Observator la 21.09.2022, 18:42

”Să vorbim clar. Un membru permanent al Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi-a invadat vecinul, a încercat să ştergă un stat suveran de pe hartă”, a spus Biden. "Rusia a încălcat fără ruşine principiile de bază ale Cartei Naţiunilor Unite”, a evocat el.

Războiul din Ucraina, ”un război ales de un singur om"

Războiul din Ucraina este ”un război ales de un singur om, să fie foarte clar”, a precizat Biden. ”Preşedintele Putin a lansat ameninţări nucleare deschise împotriva Europei şi o desconsidere nesăbuită faţă de responsabilităţile unui regim de neproliferare. Acum, Rusia cheamă mai mulţi soldaţi să se alăture luptei, iar Kremlinul organizează un referendum fals pentru a încerca să anexeze părţi ale Ucrainei — o încălcare extrem de semnificativă a Cartei ONU”, a spus Biden. ”Această lume ar trebui să vadă aceste acte scandaloase aşa cum sunt”, a adăugat el.

Preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut că ”trebuie să acţioneze” şi să invadeze Ucraina ”pentru că Rusia a fost ameninţată”, a subliniat liderul SUA. Biden a adăugat că ”nimeni nu a ameninţat Rusia şi nimeni, în afară de Rusia, nu a căutat un conflict”. Adresându-se direct liderilor prezenţi la adunare, preşedintele a continuat: ”De fapt, am avertizat că va veni (războiul) şi mulţi dintre voi aţi încercat să îl evitaţi”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Joe Biden, la ONU: SUA sunt decise să apere democrația în întreaga lume. Rusia a încălcat cu neruşinare principiile de bază ale cartei Naţiunilor Unite