Antena Meniu Search
x

Joe Biden, pregătit să meargă personal la Kiev. Sunt vehiculate și numele lui Blinken și Lloyd Austin

Preşedintele american Joe Biden le-a transmis, joi, reporterilor, că este pregătit să viziteze personal Kievul, capitala Ucrainei, potrivit unei înregistrări video postate pe Twitter de The Recount, care îl înfăţişează pe liderul Statelor Unite în timp răspunde la întrebarea unui reporter.

de Redactia Observator

la 15.04.2022, 09:30

Joe Biden, pregătit să meargă personal la Kiev. Sunt vehiculate și numele lui Blinken și Lloyd Austin
Joe Biden, pregătit să meargă personal la Kiev. Sunt vehiculate și numele lui Blinken și Lloyd Austin - Profimedia Images

”Luăm această decizie acum”, a spus Biden când a fost întrebat dacă va trimite un oficial de rang înalt în Ucraina. Întrebat dacă este pregătit să plece el însuşi, şeful de stat a răspuns afirmativ. ”Veţi trimite oficiali de rang înalt în Ucraina?”, l-a întrebat un reporter pe preşedintele Biden înainte să se îmbarce în Air Force One.

Întrebat pe cine va trimite, Biden s-a întors către reporter şi a spus: ”Eşti gata să mergi tu?”. ”Dar dumneavoastră?”, a răspuns reporterul. ”Da!”, a fost răspunsul final şi categoric al liderului SUA.

Oficialii americani au avut la nivel intern discuţii preliminare despre trimiterea unui membru de rang înalt al administraţiei în Ucraina, potrivit unor surse citate de CNN. Printre numele vehiculate se numără cele ale secretarului Apărării Lloyd Austin sau a secretarului de stat Antony Blinken.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Premierul UK, vizită surpriză în Ucraina

Premierul britanic Boris Johnson a făcut o vizită surpriză la Kiev în ultimele zile. Oficialii americani au spus ulterior că Biden nu plănuieşte în prezent o călătorie în Ucraina.

Nu este prima dată când Biden îşi exprimă interesul de a efectua o astfel de călătorie, potrivit Daily Mail. În timp vizitei sale din Polonia, luna trecută, Biden a afirmat că nu poate trece graniţa cu Ucraina, invocând că ”ei” nu-l vor lăsa.

”Nu mă vor lăsa, de înţeles, cred, să trec graniţa şi să văd se întâmplă în Ucraina”, a spus preşedintele american.

Oficialii de la Casa Albă au subliniat procedurile de securitate complexe care ar trebui puse în aplicare pentru ca Biden să îl viziteze pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Înainte ca Biden să plece în Polonia, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a exclus o vizită prezidenţială în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Joe Biden, pregătit să meargă personal la Kiev. Sunt vehiculate și numele lui Blinken și Lloyd Austin