Antena Meniu Search
x

Joe Biden a semnat proiectele de lege care impun noi sancţiuni Rusiei şi Belarusului

Război Rusia - Ucraina, ziua 45. Preşedintele Joe Biden a semnat, vineri, două proiecte de lege care impun noi sancţiuni Rusiei şi Belarusului, a anunţat Casa Albă, potrivit CNN.

de Redactia Observator

la 09.04.2022, 09:17

Joe Biden
Joe Biden a semnat proiectele de lege care impun noi sancţiuni Rusiei şi Belarusului - Profimedia

Sancţiunile reprezintă cea mai recentă decizie a administraţiei americane de a pedepsi cele două ţări pentru invazia din Ucraina - şi prima dată când sancţiunile ca răspuns la război au venit de la Capitol Hill. Un proiect de lege suspendă relaţiile comerciale normale cu Rusia şi Belarus, determinând tarife mai mari la importurile din aceste ţări. Celălalt interzice importurile de energie din Rusia, inclusiv petrol, cărbune şi gaze naturale.

Senatul a adoptat în unanimitate cele două măsuri, joi dimineaţă. În timp ce Camera Reprezentanţilor a votat cu o majoritate covârşitoare pentru a adopta legislaţia, proiectele de lege s-au confruntat cu mai multă opoziţie acolo.

Război Rusia - Ucraina, ziua 45

Pe 24 februarie, la trei zile după ce a recunoscut republicile separatiste din Doneţk şi Luhansk, Rusia a declanşat invazia armată a Ucrainei. La ora 5 dimineaţa, Vladimir Putin a anunţat o "operaţiune de demilitarizare şi denazificare" a Ucrainei, după luni în care a comasat la graniţa Ucrainei sute de mii soldaţi.

Ceea ce părea o invazie pentru capturarea şi anexarea Doneţkului şi Luhanskului, pe modelul patentat în Crimeea în 2014, s-a transformat rapid într-un război în toată regula, purtat pe mai multe fronturi, cel mai mare atac militar asupra unui stat european de la cel de-Al Doilea Război Mondial încoace. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a decretat legea marţială şi mobilizarea generală, fiind declanşată totodată cea mai mare criză a refugiaţilor din Europa, cu milioane de ucraineni părăsindu-şi casele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Joe Biden a semnat proiectele de lege care impun noi sancţiuni Rusiei şi Belarusului