Antena Meniu Search
x

Joe Biden s-a întâlnit cu soţia şi fiica lui Navalnîi. Răzbunarea lui Putin i-a lovit şi pe ruşii care au depus flori în amintirea criticului lui Putin

Mama lui Alexei Navalnîi spune că este şantajată de autorităţile ruse. Ea a reuşit să îi vadă trupul la şase zile de la deces, dar acuză autorităţile că nu vor să îi predea cadavrul.dacă înmormântarea nu se face în secret. Între timp, un alt lider al opoziţiei, Vladimir Kara-Murza, îl acuză pe Vladimir Putin că şi a trimis asasinii să elimine toţi rivalii din ţară şi din străinătate. În timpul acesta, candidaţii la preşedinţie sunt scoşi de pe buletinele de vot, iar simpatizanţii lui Navalnîi sunt trimişi pe front. Pe plan extern, Moscova ameninţă din nou cu războiul nuclear.   

de Redactia Observator

la 23.02.2024, 08:32

Vezi și

Liudmila Navalnaia: Noaptea trecută m-au dus în secret la morgă şi mi-au arătat trupul lui Alexei. Ei mă şantajează, vor să îmi impună unde, când şi cum să fie îngropat Alexei. Vor să facă asta în secret, fără să îmi iau la revedere. Vor să mă ducă la marginea unui cimitir, lângă un mormânt proaspăt şi să îmi spună: Aici odihneşte fiul tău! Nu sunt de acord cu acest lucru.

Unul dintre cei care au dezvoltat neurotoxina Noviciok are o explicaţie pentru care cadavrul lui Navalnîi nu este predat familiei la o săptămână după deces. Otrava rămâne în corp până la o lună, motiv pentru care autorităţile nu vor să predea trupul.

Un prieten al lui Navalnîi şi el opozant al lui Putin, Vladimir Kara-Murza, susţine că decesul este opera unei echipe de asasini folosită de Kremlin. Motivul este simplu - eliminarea opoziţiei in plin an electoral. Cu atât mai mult cu cât singurul rival al lui Putin la preşedinţie a fost eliminat din cursă, printr o decizie aprobată ieri de tribunal. 

Vladimir Kara-Murza: Există multă descurajare, multă disperare, ceea ce este de înțeles uman. Dar le datorăm tovarășilor noștri căzuți să continuăm să lucrăm cu și mai multă forță și să obţinem lucrurile pentru care au trăit și pentru care au murit.

Pe acelaşi subiect

Ruşii care au pus flori în amintirea lui Navalnîi, chemaţi pe front

Răzbunarea lui Putin i-a lovit şi pe ruşii care au depus flori în amintirea lui Navalnîi. Au primit hârtii de înrolare şi sunt trimişi să lupte în Ucraina.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, s-a întâlnit ieri cu soția și fiica regretatului lider al opoziției ruse. Casa Albă a declarat deopotrivă că autorităţile ruse "trebuie să predea" trupul neînsufleţit al lui Navalnîi mamei acestuia.

Au apărut detalii şi despre moartea pilotului rus care a dezertat cu elicopterul la începutul războiului. Bărbatul care locuia în Spania a fost ciuruit de gloanţe şi apoi călcat cu maşina. Chiar şi cetăţenii sunt în pericol, cred americanii.

Matthew Miller, purtător de cuvânt Departamentul de Stat, SUA: Niciun cetăţean american nu ar trebui să ia în considerare o călătorie în Rusia indiferent de motiv. Punct! Riscă să fie arestaţi de regimul rus, să ajungă la închisoare.

Se vorbeşte tot mai des despre un război mondial nuclear

În ultimele zile, dinspre Moscova au început să vină şi alte tipuri de ameninţări. Se vorbeşte tot mai des despre un război nuclear mondial. 

Dmitri Medvedev: Dacă existenţa ţării noastre va fi pusă în pericol, ce opţiuni îi rămân şefului statului? Niciuna! Şi mai sunt şi accidente. Pornirea neintenţionată a unui conflict nuclear nu poate fi ignorată.

Metodele de intimidare au loc şi pe plan european. "Acum o lună, un sistem rusesc de control al traficului aerian a amenințat că va doborî avioanele franceze în Marea Neagră când ne aflam într-o zonă internațională liberă, în care patrulam", a declarat ministrul francez al Apărării.

Din cauza acţiunilor Kremlinului, Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin "un ticălos nebun" la un eveniment caritbil. Totusi, preşedintele rus le-a spus jurnaliştilor că tot pe Biden îl preferă. "Am spus că vom lucra cu orice preşedinte. Dar cred că pentru noi, pentru Rusia, Biden este un preşedinte mai bun".

Liderul de la Kremlin a urcat ieri la bordul unui bombardier strategic modernizat, aparat ce poate lansa arme nucleare. Putin a zburat într-o direcţie necunoscută şi a aterizat după circa 30 de minute. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că traiectoria de zbor a aeronavei este un secret militar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Joe Biden s-a întâlnit cu soţia şi fiica lui Navalnîi. Răzbunarea lui Putin i-a lovit şi pe ruşii care au depus flori în amintirea criticului lui Putin