Antena Meniu Search
x

Josef Fritzl, austriacul care şi-a închis și abuzat fiica timp de 24 de ani, ar putea fi eliberat. A pierdut simțul realității, iar acum se crede un star pop

Josef Fritzl, austriacul care şi-a închis și abuzat fiica timp de 24 de ani, ar putea fi eliberat din închisoare în acest an, la doar 15 ani de la condamnarea la închisoare pe viață.

de Monica Palade

la 15.01.2024, 22:03

Josef Fritzl, austriacul care şi-a închis și abuzat fiica timp de 24 de ani, ar putea fi eliberat. A pierdut simțul realității, iar acum se crede un star pop - Profimedia

Crimele austriacului au îngrozit lumea când a fost condamnat în 2009, după ce a ținut-o pe Elisabeth în pivnița casei lor și a forțat-o să aibă șapte copii.

Se crede un star pop

Bărbatul a ținut-o închisă în casa din Amstetten timp de 24 de ani, crescând trei dintre copii împreună cu soția sa Rosemarie. Fritzl o convinsese pe femeie că Elisabeth a fugit să se alăture unei secte, iar copiii au rămas în urmă pentru că nu voia să i se alăture, scrie LBC.

Acum, bărbatul este eligibil pentru eliberare condiționată, un psihiatru spunând că acum este inofensiv, fiind extrem de fragil și rănit de o serie de căderi. I-au fost scoși dinții de către deținuți, ceea ce l-a determinat pe Fritzl să-și schimbe numele în Mayrhoff.

Bărbatul suferă acum de demență și confuzie cognitivă și crede că este o vedetă pop, potrivit lui Heidi Kastner, un psihiatru criminalist. El insistă că a apărut într-o emisiune ca un star muzical și vorbește despre vizitele rudelor care nu s-au întâmplat niciodată.

Kastner, care a dezvăluit, de asemenea, că Fritzl este uneori „pe deplin acolo”, a sugerat să fie mutat într-un azil de bătrâni. O instanță va trebui să decidă unde să fie dus din cauza înrăutățirii sănătății sale.

Fritzl a pledat vinovat pentru uciderea din neglijență a unui copil, sclavie, incest, viol, constrângere și închisoare falsă și a fost condamnat la închisoare pe viață. El a fost arestat în 2008 după ce a fost obligat să ducă unul dintre copii la spital.

Anul trecut, Fritzl a emis declarații bizare din închisoare în care a spus că vrea să fie eliberat și să trăiască până la 130 de ani. „Am citit recent că s-a dovedit științific că ființele umane pot trăi până la 150 de ani dacă mănâncă bine și fac sport. Așa că vreau să trăiesc până la 130 de ani – acesta este planul meu”, a spus el pentru The Sun anul trecut. Și a susținut că primește sute de scrisori de la fani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Josef Fritzl, austriacul care şi-a închis și abuzat fiica timp de 24 de ani, ar putea fi eliberat. A pierdut simțul realității, iar acum se crede un star pop