Antena Meniu Search
x

Judecătorii canadieni nu au arătat îndurare pentru părinţii români care şi-au lăsat propriul copil SĂ MOARĂ în agonie! Cei doi au primit ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ

Emil şi Rodica Rădiţă au fost găsiţi vinovaţi de crimă ce şi-au privat fiul, diabetic, de mâncare şi tratament, ani la rândul. Alex a murit la 15 ani şi cântărea cât un copil de 4.

Vezi și

Emil şi Rodica Rădiţă au fost găsiţi vinovaţi de crimă ce şi-au privat fiul, diabetic, de mâncare şi tratament, ani la rândul. Alex a murit la 15 ani şi cântărea cât un copil de 4.

Este unul dintre puţinele momente de fericire ale lui Alexandru Rădiţă. Filmat aici în ianuarie 2013, la cea de-a 15-a aniversare, băiatul îşi despachetează, încet, cadourile şi este extrem de slăbit.

Patru luni mai târziu, când a fost găsit mort, în locuinţa părintească din Alberta, nu cântărea nici 17 kilograme.

Paramedicii spun că băiatul părea mumificat. Era piele şi os, nu mai avea dinţi, iar trupul lui era acoperit de răni.

În timp ce apărarea a susţinut, până la sfârşit, că românii nu au intenţionat să îşi ucidă copilul, judecătorul a fost neîndurător şi i-a condamnat pe Emil şi Rodica Răduţă la închisoare pe viaţă.

"Probele demonstrează că soţii Radiţă erau coştienţi cât de bolnav era Alex şi cu toate acestea au refuzat să îl trateze cu insulină şi să îl ducă la control. Ştiau că este pe moarte. Acţiunile lor sfidează orice logică", a argumentat judecătorul Karen Horner, care a instrumentat cazul.

În 2003, pe când familia lui locuia în British Columbia, copilul a fost de sub tutela părinţilor după ce a ajuns la spital în stare gravă.

Judecătorii au decis, însă, ca băiatul să revină acasă după numai un an în ciuda opoziţiei asistenţilor sociali.

După ce familia Rădiţă s-a mutat în oraşul Alberta, băiatul nu a mai fost înscris la şcoală şi nu există nicio dovadă că a mai fost, vreodată, văzut de un medic.

Emil şi Rodica Rădiţă mai au şapte copii care nu prezintă, însă, semne de neglijenţă.

Timp de 25 de ani, românii în vârstă de 60, respectiv, 54 de ani, nu au dreptul să ceară eliberarea condiţionată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Judecătorii canadieni nu au arătat îndurare pentru părinţii români care şi-au lăsat propriul copil SĂ MOARĂ în agonie! Cei doi au primit ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ