Antena Meniu Search
x

Jumătate din armata pregătită de Vladimir Putin pentru invazia Ucrainei, eliminată în doar cinci luni de război

Oficialii americani au transmis să numărul soldaţilor din armata rusă care au fost răniţi sau ucişi în Ucraina se apropie de 75.000 şi asta în doar cinci luni de conflict. Asta înseamnă că Vladimir Putin a pierdut jumătate din trupele care se aflau la granița cu Ucraina înainte de invazie, estimările occidentalilor variind între 150.000 și 190.000, notează Daily Mail.

de Redactia Observator

la 28.07.2022, 19:53

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse
Jumătate din soldații ruși aflați la granița cu Ucraina înainte de invazie sunt răniți sau morți. - Profimedia

Pierderile umane sunt dublate de importante pierderi materiale, estimate la cel puțin 10 miliarde de dolari. În luptele din Ucraina, Moscova a pierdut un număr impresionant de vehicule blindate, tancuri, elicoptere și ambarcațiuni.

Membrilor Congresului SUA li s-a spus, de asemenea, că aproximativ 80% din armata rămasă a Rusiei este împotmolită în Ucraina, în timp ce invazia lui Putin se oprește. Între timp, serviciile de informații britanice spun că trupele ruse din Herson sunt "extrem de vulnerabile" la un contraatac ucrainean după ce trupele Kievului au distrus sau au deteriorat trei poduri majore folosite pentru a menține legătura cu restul teritoriilor ocupate.

Ucraina poate lansa o contraofensivă

Generalii lui Putin se bazează acum pe poduri ponton și feriboturi pentru a muta trupe vehicule și provizii peste râul Nipru după ce Ucraina a aruncat în aer podul Antonovski, care este principala rută rutieră a Rusiei în și din oraș, marți seara. Alte două poduri - podul feroviar Antonovski și podul hidroelectric Nova Kakhovka - au fost, de asemenea, deteriorate în ultimele zile, și nu sunt pe deplin operaționale.

Atacurile asupra infrastructurii din zonele ocupate limitează abilitatea rușilor de a-și întări pozițiile aflate la vest de Nipru, ceea ce deschide posibilitatea unui contraatac al Ucrainei. Analizele occidentalilor indică faptul că acesta ar putea să reprezinte un moment crucial al războiului.

Ministrul Apărării din Marea Britanie a declarat: "Ucraina a folosit noua sa artilerie cu rază lungă de acțiune pentru a deteriora cel puțin trei dintre podurile de peste râul Nipru pe care Rusia se bazează pentru a aproviziona zonele aflate sub controlul său. Unul dintre acestea, podul Antonovsky de 1.000 de metri lungime, de lângă orașul Herson, a fost avariat săptămâna trecută. Ucraina l-a lovit din nou pe 27 iulie și este foarte probabil ca traversarea să fie acum inutilizabilă. Armata a 49-a a Rusiei este staționată pe malul vestic al râului Nipru și acum este extrem de vulnerabilă."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Jumătate din armata pregătită de Vladimir Putin pentru invazia Ucrainei, eliminată în doar cinci luni de război