Antena Meniu Search
x

Jumătate dintre victimele tragediei aviatice au fost identificate

La şase zile de la tragedia care a îndoliat întreaga lume, anchetatorii au reuşit să identifice jumătate dintre victime.Ar fi vorba de ADN-ul a 78 de persoane diferite dar, din motive de siguranţă, familiile nu au fost încă înştiinţate

Vezi și

La şase zile de la tragedia care a îndoliat întreaga lume, anchetatorii au reuşit să identifice jumătate dintre victime. Ar fi vorba de ADN-ul a 78 de persoane diferite dar, din motive de siguranţă, familiile nu au fost încă înştiinţate

Între timp, presa germană a dat publicităţii transcriptul înregistrărilor de pe cutia neagră, surprinse înainte ca aeroanava să se prăbuşească. Detaliile sunt cutremurătoare.

Filmat la manşă, Andreas Lubitz pare în elementul său. Râde cu poftă şi îi mărturiseşte instructorului de zbor că este cucerit de priveliştea pe care i-o oferă înălţimea. Nimic nu pare să indice că ar suferi de depresie, boală pentru care tânărul a fost tratat timp de 6 luni în timpul instrucţiei. Videoul a fost filmat cu aproape un deceniu în urmă, când tânărul urma cursurile şcolii de pilotaj din oraşul natal, şi a fost descoperit acum de anchetatori.

La locul accidentului, sute de salvatori caută încă printre rămăşiţe. Au la îndemână târnăcoape dar, de cele mai multe ori sapă cu mâinile goale ca să nu distrugă probele. În cinci zile, au identificat ADN-ul a 78 de pasageri dar nici urmă de cea de-a doua cutie neagră.

Sunt operaţiuni extrem de delicate, dar şi periculoase. Salvatorii pot fi coborâţi doar din aer, iar terenul este instabil. Oamenii sunt hotărâţi să nu se retragă până nu vor recupera atât rămăşiţele umane cât şi fragmentele din epava avionului care pot oferi date despre catastrofă. Primarul localităţii promite că va amenaja în cel mai scurt timp şi un drum de acces la locul prăbuşirii.

De îndată ce vor fi ridicate restricţiile de acces, restricţiile impuse de autorităţi, familiile şi prietenii victimelor vor putea ajunge la locul accidentului.

Deocamdată, familiile îndoliate depun flori şi se reculeg în satul de la poalele munţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Jumătate dintre victimele tragediei aviatice au fost identificate