Antena Meniu Search
x

Jurnalist RĂPIT şi TORTURAT timp de 70 de zile! Bărbatul a salvat dovezile filmate în timpul CALVARULUI, băgându-şi în FUND cardul de memorie (VIDEO)

Un jurnalist britanic care a fost capturat, legat şi torturat de autorităţile sudaneze mai mult de şase săptămâni a putut produce un film despre ororile prin care a trecut, după ce a ascuns cardul de memorie în ...anus!

- The Guardian

Un jurnalist britanic care a fost capturat, legat şi torturat de autorităţile sudaneze mai mult de şase săptămâni a putut produce un film despre ororile prin care a trecut, după ce a ascuns cardul de memorie în ...anus!

Phil Cox a trecut graniţa în Sudan alături de colegul său Daoud Hari, în decembrie 2016, cu scopul de a raporta condiţiile de viaţă ale oamenilor din regiunea Darfur. Din nefericire, cei doi au fost răpiţi de miliţiile armate sudaneze.

În timpul acestei capturări, cei doi au descoperit că autorităţile sudaneze au pus un preţ pe capul acestora de mai mult de 250.000 de lire, relatează The Independent. 

În prima săptămână a perioadei de detenţie în Darfur, cei doi au fost legaţi la picioare de un copac şi bătuţi. În acest punct, Phil Cox a reuşit să păcălească gărzile pentru a se filma pe camera sa, convingându-i să ia fotografii ale capturării.

Apoi a luat cardul de memorie şi pentru a păstra materialul filmat l-a învelit într-o bucată de plastic şi l-a ascuns în anus.

Chinul nu s-a terminat în deşert, cei doi fiind transferaţi în infama închisoare Kobar din Khartoum.

În detenţia de 40 de zile de la închisoare, Phil Cox a fost bătut, electrocutat şi suspus unei simulări de execuţie. 

După presiunile guvernelor american şi britanic, Hari a fost eliberat pe 18 ianuarie, apoi Cox pe 1 februarie.

Conţinutul cardului de memorie va fi prezentat într-un film, cu scopul de a arăta politica guvernului sudanez şi modul în care răpesc şi tratează prizonierii.

Filmul, numit Hunted in Sudan, va fi publicat pe Channel 4 News pe 5 şi 6 aprilie şi va avea două părţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Jurnalist RĂPIT şi TORTURAT timp de 70 de zile! Bărbatul a salvat dovezile filmate în timpul CALVARULUI, băgându-şi în FUND cardul de memorie (VIDEO)