Antena Meniu Search
x

Video Pentru prima dată, românii au curse charter către cinci destinaţii exotice. Cum încearcă Kenya să-și recâștige turiștii

Un colţ de lume retras şi exotic, un zbor direct şi o singură condiţie pentru plecare, testul negativ de Covid. Aceasta pare să fie reţeta care câştigă tot mai mult teren printre românii care îşi doresc vacanţe in afara ţării. 

de Redactia Observator

la 30.03.2021, 12:49

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Destinaţia a fost deschisă în premieră la inceputul lunii şi sunt deja sute de turişti pentru cursele directe către Mombasa. Acum s-a inaugurat o alta, către Seychelles. Asa încât românii au pentru prima dată curse charter către cinci destinaţii exotice. 

Înainte de pandemie, Kenya primea aproximativ două milioane de turişti, cei mai mulţi din Marea Britanie şi SUA, iar acum piaţa s-a extins spre Europa de Est. 

Glenn, manager safari: Kenya e o ţară vastă, avem multe destinaţii de safari şi plaje intinse. E prima oară când avem clienţi români şi sunt plăcut surprins şi foarte bucuros că sunt receptivi la propunerile noastre. Cred că e o piaţă care ne-a lipsit foarte mult şi o vom încuraja. 

Glenn: Avem o expresie în swahili, despre elefantul adormit care acum se trezeşte. Când doarme, pare mic, dar când se ridică, e uriaş. Asta pot spune şi despre piaţa românească. 

Katheryn, manager safari: Am simţit un impuls important pentru industria turistică odata cu venirea acestui charter cu 160 de clienţi din România şi suntem foarte bucuroşi pentru aceasta. Clienţii români sunt foarte amabili. Nu sunt incăpăţanaţi. 

Turismul înseamnă peste 10% din economia Kenyei, iar statul încearcă acum să îşi recâştige turiştii, după un 2020 în care sectorul a scăzut cu aproape 90%. Hotelierii au tăiat 35% din tarife, iar gradul de ocupare este şi el redus la 30%.

Albert, manager hotel: Avem 137 de camere şi 3 apartamente penthouse, acesta e unul dintre ele şi vedeţi că este o culme a luxului. Aceea e baia, poţi vedea oceanul şi de aici, pentru că apartmentul are 360 grade seaview. E uimitor! 100 de dolari pe noapte pentru două persoane.

Şi nu doar românii au fost cuceriţi de amabilitatea kenyenilor. Am întâlnit şi localnici care ne-au vizitat ţara. Nixon, un dj care in 2011 a participat la un turneu de fotbal organizat la Sibiu. 

Nixon, DJ: Îmi plac românii, pentru că sunt buni prieteni, foarte sociabili. Îmi place ţara. Am fost in România şi mi-a plăcut. De aceea redau muzică din România. Îmi plac mult femeile din România, toate sunt foarte frumoase. 

Aproape 500 de români s-au bucurat de experienţa africană, iar dorinţa de a călătorii în destinaţii exotice creşte. Începutul lunii aprilie îi va găsi pe zeci de turişti în avionul care-i va purta spre Seychelles. Este noua destinație pe care unele agenții de turism pariază. 

Sorin Stoica, reprezentant agenție turism: Sunt foarte multe motive de a merge în Seychelles. Mai ales acum că avem un zbor direct din România. Ceea ce nu aş fi crezut niciodată. Avem pachete care încep de la 1300 de euro în Seychelles o săptămână Mă bucur foarte mult că reuşim să aducem şi această destinaţie mai aproape de România. Nu cred că vreodata România va mai avea chartere în cinci destinaţii exotice, aşa cum se întamplă în 2021. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Pentru prima dată, românii au curse charter către cinci destinaţii exotice. Cum încearcă Kenya să-și recâștige turiștii