Antena Meniu Search
x

Kim Jong Un îi promite lui Trump că va plăti scump pentru declaraţiile de la ONU

Cu un limbaj extrem de dur, Kim Jong Un îi promite lui Trump că va plăti scump pentru declaraţiile de la ONU.

Vezi și

Cu un limbaj extrem de dur, Kim Jong Un îi promite lui Trump că va plăti scump pentru declaraţiile de la ONU. Preşedintele american e "nebun şi senil", a spus dictatorul. Reacţia sa vine după ce liderul de la Casa Albă a ameninţat că va rade Coreea de Nord de pe faţa Pământului. Şi nu e tot: Coreea de Nord va mai testa o bombă cu hidrogen.

"Cu siguranţă îl voi îmblânzi cu foc pe americanul nebun şi senil!" Într-un mesaj fără precedent, transmis în toate colţurile Coreei de Nord, dictatorul Kim Jong Un spune că nu îl va ierta pe Donald Trump. Reacţia va veni rapid şi fără milă. De la tribuna Adunării Generale a ONU, preşedintele american îl numise pe Kim Jong Un "Omul Rachetă", stârnind furie la Phenian. 

"Statele Unite au o putere uriaşă şi răbdare asemenea dar, dacă vom fi forţaţi să ne apărăm, pe noi sau pe aliaţii noştri, nu vom avea altă opţiune decât să distrugem în totalitate Coreea de Nord."  Răspunsul va fi, cel mai probabil, un test nuclear de o amploare "fără precedent", după cum se laudă oficialii nord-coreeni. O nouă bombă cu hidrogen ar putea fi testată în Pacific, nu departe de Arhipelagul Nipon. 

Ameninţările lui Kim Jong Un nu au ecouri doar la Washington. De teama unui atac nuclear, sportivii francezi ar putea renunţa la participarea la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018, organizate în Coreea de Sud.

Iar la Seul, discursul dictatorului din nord crează isterie. Tot mai mulţi oameni apelează la vraci şi ghicitoare pentru a afla când începe războiul.

În acest timp, autorităţile americane şi japoneze au convenit asupra unor noi măsuri care să pună presiune asupra regimului de la Phenian.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Kim Jong Un îi promite lui Trump că va plăti scump pentru declaraţiile de la ONU