Antena Meniu Search
x

Suntem ameninţaţi de gripă, dar lipseşte din nou vaccinul. Ministerul Sănătăţii se apără

Gripa ucide în fiecare an în România, iar autorităţile încă n-au învăţat nimic. 27 de oameni au fost răpuşi de virusul gripal numai anul trecut la noi - niciunu

Vezi și

Gripa ucide în fiecare an în România, iar autorităţile încă n-au învăţat nimic. 27 de oameni au fost răpuşi de virusul gripal numai anul trecut la noi - niciunul vaccinat. Serul ajunge mereu cu întârziere, iar sezonul acesta nu face excepţie. Chiar dacă un director din Ministerul Sănătăţii a fost demis, e deja prea târziu pentru ca dozele să ajungă în timp util.

Procedurile pentru achiţia dozelor de vaccin antigripal nici măcar nu au început, deşi ne apropiem cu paşi repezi de sezonul rece. Premierul Tudose a avut o reacţie dură, ieri, la adresa ministrului Florian Bodog: "Nu se poate ca din cauza la doi funcţionari care încep procedura în septembrie pentru octombrie, să suferim, să sufere o ţară, domnule ministru, nu se poate aşa ceva."

Pe cât de dură a fost reacţia, pe atât de gravă este situaţia. În lipsa serului, copiii, persoanele vârstnice, gravidele, dar mai ales bolnavii cronic pot face forme severe ale bolii. Forme care duc chiar şi la deces. 

Şi anul trecut vaccinul a ajuns cu întârziere, iar cei 27 de oameni care au murit răpuşi de gripă nu au mai apucat să se imunizeze. Bolnavii sunt disperaţi.

Pe acelaşi subiect

Un director din cadrul Ministerului Sănătăţii a fost demis ieri, după şedinţa de Guvern. Astăzi, instituţia ne transmite că abia săptămâna viitoare se depun ofertele pentru primele 20 de mii doze.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca vaccinarea să înceapă de la mijlocul lunii octombrie. Sfat urmat cu sfinţenie de ţările dezvoltate. O spun chiar românii plecaţi în străinătate.

Ministerul Sănătăţii dă asigurări că imunizarea va începe după 15 octombrie, însă nu precizează o dată sigură. Numărul dozelor contractate va fi dublu faţă de anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Suntem ameninţaţi de gripă, dar lipseşte din nou vaccinul. Ministerul Sănătăţii se apără