Suntem ameninţaţi de gripă, dar lipseşte din nou vaccinul. Ministerul Sănătăţii se apără
Gripa ucide în fiecare an în România, iar autorităţile încă n-au învăţat nimic. 27 de oameni au fost răpuşi de virusul gripal numai anul trecut la noi - niciunu
Gripa ucide în fiecare an în România, iar autorităţile încă n-au învăţat nimic. 27 de oameni au fost răpuşi de virusul gripal numai anul trecut la noi - niciunul vaccinat. Serul ajunge mereu cu întârziere, iar sezonul acesta nu face excepţie. Chiar dacă un director din Ministerul Sănătăţii a fost demis, e deja prea târziu pentru ca dozele să ajungă în timp util.
Procedurile pentru achiţia dozelor de vaccin antigripal nici măcar nu au început, deşi ne apropiem cu paşi repezi de sezonul rece. Premierul Tudose a avut o reacţie dură, ieri, la adresa ministrului Florian Bodog: "Nu se poate ca din cauza la doi funcţionari care încep procedura în septembrie pentru octombrie, să suferim, să sufere o ţară, domnule ministru, nu se poate aşa ceva."
Pe cât de dură a fost reacţia, pe atât de gravă este situaţia. În lipsa serului, copiii, persoanele vârstnice, gravidele, dar mai ales bolnavii cronic pot face forme severe ale bolii. Forme care duc chiar şi la deces.
Şi anul trecut vaccinul a ajuns cu întârziere, iar cei 27 de oameni care au murit răpuşi de gripă nu au mai apucat să se imunizeze. Bolnavii sunt disperaţi.
- O mamă din Galaţi e acuzată de TENTATIVĂ DE OMOR, după ce, alături de concubinul ei, şi-a bătut luni în şir...
- Ministrul Agriculturii a cummpărat mere şi struguri româneşti la Festivalul Vinului de la Valea Călugărească
- Profesorul din Rovinari care a agresat un elev, uimeşte: "L-am zguduit de perete, nu cred că s-a lovit"
- 2 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 2 aprilie, Sfântul Cuvios Tit. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
Un director din cadrul Ministerului Sănătăţii a fost demis ieri, după şedinţa de Guvern. Astăzi, instituţia ne transmite că abia săptămâna viitoare se depun ofertele pentru primele 20 de mii doze.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca vaccinarea să înceapă de la mijlocul lunii octombrie. Sfat urmat cu sfinţenie de ţările dezvoltate. O spun chiar românii plecaţi în străinătate.
Ministerul Sănătăţii dă asigurări că imunizarea va începe după 15 octombrie, însă nu precizează o dată sigură. Numărul dozelor contractate va fi dublu faţă de anul trecut.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰