Antena Meniu Search
x

Video Kim Jong Un şi-a scos pentru prima oară fiica în public. Liderul nord-coreean a dus-o pe copilă să vadă testul cu rachetă intercontinentală

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi-a dezvăluit pentru prima oară fiica în faţa lumii, în fotografii surprinzătoare transmise sâmbătă de agenţia oficială de presă KCNA care arată perechea mergând mână în mână şi inspectând lansarea celei mai mari rachete balistice intercontinentale, testată cu o zi înainte, relatează Reuters.

De Veronica Micu la 19.11.2022, 21:39
Vezi și

Coreea de Nord a testat vineri o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Hwasong-17, a anunţat sâmbătă agenţia de presă de stat KCNA. Cea mai mare surpriză, însă, a fost prezenţa fiicei lui Kim, a cărei existenţă nu fusese niciodată confirmată public până acum. KCNA nu a dat numele fetiţei, care pare să aibă în jur de 12 ani şi apare în fotografii într-o geacă albă ţinându-se de mână cu tatăl ei în timp ce privesc uriaşa rachetă.

"Este prima dată când fiica lui Kim Jong Un este văzută la un eveniment public. Este extrem de semnificativ și reprezintă un anumit grad de confort din partea lui Kim Jong Un faptul că el ar aduce-o în public în acest mod", a declarat  Michael Madden, expert al Centrului Stimson din SUA. 

Pe acelaşi subiect

Kim Jong Un ar avea cel puţin trei copii, două fete şi un băiat

Liderul nord-coreean ar avea cel puţin trei copii, două fete şi un băiat, dar nu există informaţii oficiale în acest sens. Unii observatori cred că unul dintre aceşti copii a apărut în imagini la o sărbătoare naţională din septembrie. În 2013, fosta vedetă americană de baschet Dennis Rodman a declarat că liderul nord-corean avea o fiică „bebeluşă” pe nume Ju Ae. Sportivul a fost la Phenian în acel an şi a declarat ziarului "The Guardian" că a petrecut timp cu Kim şi familia sa şi a ţinut copilul în braţe. Se estimează că Ju Ae ar avea acum în jur de 12-13 ani, ceea ce înseamnă că în aproximativ patru-cinci ani se va pregăti pentru a merge la universitate sau pentru a intra în serviciul militar. "Acest lucru ar indica faptul că ea va fi educată şi pregătită pentru a intra în conducere - ar putea fi pregătirea pentru ca ea să îşi asume poziţia de lider central sau ar putea deveni un consilier şi un jucător din culise, precum mătuşa ei", spune un expert occidental. 

Coreea de Nord nu a anunţat niciodată cine îi va urma lui Kim la conducere în caz că păţeşte ceva şi cum se cunosc puţine detalii despre copiii săi, deocamdată prea mici, analiştii au speculat că sora sa şi alte persoane loiale din anturajul său ar putea forma o regenţă până când un succesor va fi suficient de mare pentru a prelua conducerea. Apariţia fiicei liderului la acest eveniment ar putea sugera o succesiune ereditară ajunsă la a patra generaţie, iar prezenţa ei în public este de fapt un mesaj pentru elitele nord-coreene că trebuie să se pregătească pentru această eventualitate, crede expertul citat de Reuters. Potrivit KCNA, şi soţia lui Kim, Ri Sol Ju, a avut, de asemenea, o apariţie rară la lansarea de vineri a rachetei intercontentale. Şi asta ar transmite un mesaj, potrivit experţilor. Imaginea este concepută pentru a atenua tensiunile, pentru a contracara alte mesaje agresive (precum testele) sau pentru a arăta coeziunea familiei Kim în vremuri grele. Este, de asemenea, o consolidare a poziţiei lui Kim Jong Un de lider suprem.

Liderul de la Phenian spune că va răspunde ameninţărilor cu arme nucleare

Coreea de Nord a testat vineri o rachetă balistică cu rază lungă de acţiune.

Ministrul japonez al Apărării, Yasukazu Hamada, a declarat că racheta avea o rază de acţiune suficientă pentru atinge teritoriul Statelor Unite ale Americii şi o capacitate de zbor de până la 15.000 km (9.320 mile). Proiectilul, în clasa rachetelor balistice intercontinentale (ICBM), a atins o altitudine de 6.000 km (3.730 mile), care acoperă o rază de 1.000 km (622 mile) pe o traiectorie înaltă, a indicat anterior Hirokazu Matsuno, secretarul şef al cabinetului nipon. Racheta a aterizat la aproximativ 200 km (124 mile) vest de insula Oshima-Oshima din prefectura Hokkaido (nord).

Premierul japonez a precizat că nu au fost semnalate daune la nave sau avioane. "Am protestat ferm în faţa Coreei de Nord. (Aceasta) repetă actele de provocare cu o frecvenţă fără precedent. Reiterăm cu fermitate că acest lucru este absolut inacceptabil", a subliniat premierul nipon. "Japonia, Statele Unite şi Coreea de Sud trebuie să se coordoneze îndeaproape pentru a lucra la denuclearizarea completă a Coreei de Nord", a spus Fumio Kishida, care a menţionat că, în cursul întrevederii avute la Bangkok cu preşedintele chinez Xi Jinping, şi-a exprimat "preocupările profunde" cu privire la mai multe probleme de securitate regională. 

Racheta a fost lansată pe fondul "manevrelor militare confruntaţioniste nesăbuite ale SUA şi ale altor forţe ostile"

Sâmbătă, KCNA a informat că racheta testată a fost un "Hwasong-17", un nou tip de ICBM, şi că a fost lansată sub îndrumarea liderului ţării pe fondul "manevrelor militare confruntaţioniste nesăbuite ale SUA şi ale altor forţe ostile". Racheta nord-coreeană a fost lansată din zona Sunana, în Phenian, în jurul orei locale 10:14 (0114 GMT), a informat Yonhap.

Rachetele cu capacitatea de a parcurge peste 5.500 de kilometri sunt considerate ICBM. Rezoluţiile ONU interzic Coreei de Nord să testeze rachete balistice de orice tip, inclusiv cele care pot purta focoase nucleare. Situaţia din peninsula coreeană este în prezent foarte tensionată, iar observatorii se tem de iminenţa unui test nuclear din partea regimului de la Phenian. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Kim Jong Un şi-a scos pentru prima oară fiica în public. Liderul nord-coreean a dus-o pe copilă să vadă testul cu rachetă intercontinentală