Antena Meniu Search
x

Kim Jong-un anunță un „incident grav” în Coreea de Nord și destituie mai mulţi oficiali de rang înalt

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a destituit mai mulţi oficiali de rang înalt, din cauza unui ”incident grav” în lupta împotriva pandemiei Covid-19, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 30.06.2021, 11:25

Kim Jong-un anunță un „incident grav” în Coreea de Nord și destituie mai mulţi oficiali de rang înalt
Kim Jong-un anunță un „incident grav” în Coreea de Nord și destituie mai mulţi oficiali de rang înalt - Profimedia Images

Aceşti oficiali au ”cauzat un incident grav care provoacă o criză uriaşă securităţii naţiunii şi poporului”, a declarat Kim Jong Un în cadrul Biroului Politic, citat de KCNA, care nu furnizează niciun detaliu în acest sens.

Regimul lui Kim Jong-un susţine, până în prezent, că boala covid-19 nu a ajuns pe teritoriul Coreei de Nod, un lucru de care numeroşi experţi se îndoiesc.

Kim Jong-un a decis, într-o ţară cu un sistem sanitar deficient, să închidă în ianuarie 2020 frontierele Coreei de Nord, pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus de la vecinul său chinez.

Coreea de Nord, vizată de mai multe serii de sancţiuni internaţionale, este, astfel, mai izolată ca niciodată, din cauza acestei măsuri.

Comerţul nord-coreean cu China, o ţară de care depinde puternic, s-a redus puternic, iar lucrători umanitari au plecat din ţară.

Kim Jong Un a recunoscut recent că Nordul de confruntă cu o ”situaţie alimentară tensionată”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Kim Jong-un anunță un „incident grav” în Coreea de Nord și destituie mai mulţi oficiali de rang înalt