Antena Meniu Search
x

VIDEO. Kim Jong-Un, aplaudat minute în șir. Dictatorul nord-coreean a cerut pregătire pentru ”confruntare și dialog” cu SUA

Scene ireale pentru restul lumii, dar normale în Coreea de Nord. Dictatorul Kim Jong-Un a fost aplaudat minute în șir la a treia ședință plenară a Comitetului central al Partidului Muncitorilor.

de Redactia Observator

la 18.06.2021, 15:20

Vezi și

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a declarat că țara sa trebuie să se pregătească ”atât pentru dialog, cât și confruntare” cu SUA, dar în special pentru confruntare, relatează BBC. Este pentru prima dată când liderul nord-coreean comentează în mod direct administrația președintelui Joe Biden.

Coreea de Nord a ignorat eforturile noului guvern american pentru a stabili o linie de comunicare diplomatică. SUA au cerut Coreei de Nord să renunțe la armele sale nucleare. Dar Phenianul a refuzat în repetate rânduri, iar Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite a impus sancțiuni economice stricte pentru testele sale nucleare.

Kim Jong-Un a spus la ședință că trebuie să se pregătească pe deplin de o confruntare cu SUA pentru ”a proteja demnitatea statului nostru și interesele sale pentru o dezvoltare independentă”, precum și pentru a garanta un mediu pașnic și securitatea Coreei de Nord. Coreea de Nord va reacționa "brusc și prompt" la orice acțiune și "își va concentra eforturile pentru un control stabil asupra situației din peninsula coreeană", a promis Kim Jong-un

Kim Jong-un, relații tensionate cu Joe Biden

Pe acelaşi subiect

Ultimele sale comentarii vin la câteva zile după ce a recunoscut oficial că Coreea de Nord se confruntă cu îngrijorări legate de lipsa de alimente. La începutul lunii iunie, Kim Jong-Un şi-a făcut apariţia vizibil slăbit, alimentând speculații legate de probleme de sănătate ale conducătorului de la Phenian. 

La începutul acestei săptămâni, liderii din națiunile G7, inclusiv Joe Biden, au cerut Coreei de Nord să renunțe la programul său nuclear și să reia dialogul.

Relația dintre Kim Jong-un și administrația lui Joe Biden este  una plină de tensiuni. Înainte de alegerile din SUA, Joe Biden îl numise pe Kim Jong-Un un „tâlhar”. Cu câteva zile înainte de inaugurarea lui Joe Biden, Coreea de Nord a făcut un show de forță cu o paradă militară masivă în care a prezentat o nouă rachetă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » VIDEO. Kim Jong-Un, aplaudat minute în șir. Dictatorul nord-coreean a cerut pregătire pentru ”confruntare și dialog” cu SUA