Antena Meniu Search
x

Kim Jong-un și-a executat unchiul

Jung Song-thaek, considerat până de curând numărul doi al regimului nord-coreean, a fost executat la scurt timp după ce nepotul său l-a acuzat de “acte criminale care frizează imaginaţia”.

Unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-un a fost condamnat la moarte de către un tribunal militar special care l-a găsit vinovat de o “crimă atât de hidoasă ca cea de a încerca destabilizarea statului prin tot felul de intrigi şi metode josnice cu o ambiţie frenetică de a profita de puterea supremă a partidului nostru şi a statului nostru”.

Jung Song-Thaek a ajuns la judecată după ce acum două săptămâni, era scos cu forța din parlament de forțele de ordine, la comanda nepotului său, Kim Jong-un.

Motivul umilinţei publice invocat de Kim Jong-un a fost că unchiul său, Jang Song-thaek, e vinovat de “acte criminale care frizează imaginaţia”, duce o viaţă plină de depravare în plan amoros, bea mult, se droghează şi pune la cale acte de corupţie.

Președintele Coreei de Nord, Kim Jong-un, si-a executat și fosta iubita, cântăreața Hyon Song-wol, pe care a acuzat-o de pornografie. Aceasta a fost arestată și ucisă alături de mai mulți cântăreți, la începutul luni august.

Kim Jong-un l-a succedat pe tatăl său Kim Jong-il după moartea celui din urmă în decembrie 2011. Kim Jong-il a fost preşedinte al Coreei comuniste după decesul în 1994 al tatălui său Kim il-Sung, fondatorul Republicii populare democratice Coreea (RPDC) în 1948.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Kim Jong-un și-a executat unchiul