Antena Meniu Search
x

Kim Jong-un LOVEȘTE din nou! Liderul nord-coreean își pregătește submarinele pentru lansarea de RACHETE balistice

Coreea de Nord reprezintă o ameninţare serioasă la adresa Statelor Unite și Japoniei, după ultimul test reușit cu rachetă intercontinentală al nord-coreenilor, iar lucrurile continuă se se agraveze, după ce americanii au descoperit "o activitate neobișnuita și fără precedent" a submarinelor nord-coreene, scrie The Telegraph.

Coreea de Nord reprezintă o ameninţare serioasă la adresa Statelor Unite și Japoniei, după ultimul test reușit cu rachetă intercontinentală al nord-coreenilor, iar lucrurile continuă se se agraveze, după ce americanii au descoperit "o activitate neobișnuită și fără precedent" a submarinelor nord-coreene, scrie The Telegraph.

Potrivit sursei citate, există dovezi clare ale unor teste reușite de lansare a rachetelor balistice de pe submarine, ceea e reprezintă, potrivit analiștilor, ”un pas înainte critic” făcut de regimul de la Phenian.

Oficiali americani susțin că trei astfel de teste au fost efectuate, doar în luna iulie, la șantierul Sinpo Naval, un altul fiind efectuat la sediul Institului de cercetare maritimă, din cadrul Academiei pentru Apărare Națională din Coreea de Nord.

Lansarea rachetelor balistice de pe submarine este realizată cu ajutorul unei tehnologii care propulsează racheta astfel încât motorul cu reactie al acesteia să nu ia foc decât în momentul în care se află la o distanță sigură față de submarin.

Experții cred că testele de până acum ar putea pune în pericol orașe precum Los Angeles, Denver sau Chicago.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Kim Jong-un LOVEȘTE din nou! Liderul nord-coreean își pregătește submarinele pentru lansarea de RACHETE balistice