Antena Meniu Search
x

Kremlin: Soarta lui Volodimir Zelenski este pecetluită. Armata ucraineană este în panică

Soarta președintelui ucrainean Volodimir Zelenski este pecetluită, iar armata ucraineană este în panică, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvân al Kremlinului într-un  interviu pentru televiziunea de stat rusă.

de Redactia Observator

la 30.04.2024, 16:14

Kremlin: Soarta lui Zelenski este pecetluită. Armata ucraineană este în panică
Kremlin: Soarta lui Zelenski este pecetluită. Armata ucraineană este în panică - Profimedia

"Cred că soarta lui Zelenski este cu siguranță pecetluită. Și foarte curând va veni momentul în care mulți oameni, inclusiv în Ucraina, îi vor pune la îndoială legitimitatea. În orice caz, chiar și din punct de vedere juridic, acest lucru se va întâmpla, și va trebui să se justifice cumva.

Dar pentru noi, principalul lucru este că trebuie să continuăm operațiunea militară specială, să ne protejăm și să îndeplinim sarcinile care au fost stabilite inițial", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Peskov a mai spus că a primit informaţii din surse de încredere că "pe front creşte panica în tabăra ucraineană". "Este foarte important pentru noi să menținem impulsul și să nu ne oprim", a spus el.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai transmis că "cealaltă tabără" pe care a descris-o drept "Occidentul colectiv plus unu", va testa Rusia "în cadrul unei provocări". "Este important pentru noi este să nu arătăm această "slăbiciune"", a adăugat el.

Pe acelaşi subiect

Kremlin: Statele Unite sunt direct implicate în conflictul din Ucraina

Kremlinul a susţinut săptămâna trecută că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina. "Statele Unite sunt direct implicate în acest conflict, au pornit pe un drum care urmăreşte creşterea razei de acţiune a sistemelor de armament", a declarat Dmitri Peskov. Livrarea acestor rachete către Ucraina "nu va putea schimba deznodământul operaţiunii militare speciale", crede Peskov.

Oficialii ruşi au acuzat de mai multe ori SUA de implicare în acest conflict nu doar prin livrările de arme şi muniţii către Ucraina, ci şi prin susţinerea oferită acesteia cu informaţii despre ţintele ruseşti obţinute cu ajutorul sateliţilor, dronelor de recunoaştere şi avioanelor spion.

Livrarea de rachete ATACMS cu rază de acţiune de circa 300 de kilometri va permite armatei ucrainene să lovească mai multe astfel de ţinte ale armatei ruse mult în spatele frontului. Rachete de acest fel au fost deja furnizate Kievului în mare secret în luna martie şi au fost folosite pe 17 aprilie într-un atac asupra unui aerodrom rus în Crimeea, unde a fost distrus un sistem antiaerian S-400.

Anterior, Statele Unite au mai oferit Ucrainei rachete ATACMS, dar cu o rază de acţiune mai mică, de 165 de kilometri. Cele care vor fi livrate acum sunt incluse într-un pachet de ajutor militar de circa un miliard de dolari, primul pe care Washingtonul îl oferă Kievului după ce Congresul a deblocat noi fonduri de sprijin pentru Ucraina, ce însumează 60,8 miliarde de dolari. Până la deblocarea acestui ajutor, asistenţa totală financiară şi militară oferită Ucrainei de către SUA de când a început invazia rusă în februarie 2022 se ridică la circa 113 miliarde de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Mergeţi cu plăcere la job?

Observator » Stiri externe » Kremlin: Soarta lui Volodimir Zelenski este pecetluită. Armata ucraineană este în panică