Antena Meniu Search
x

Se pregăteşte Ucraina să distrugă podul Kerci cu rachete ATACMS? Reacţia Rusiei a venit imediat: "Ei latră ca nebunii, dar vor regreta toţi paşii greşiţi"

Război în Ucraina. Linas Linkevicius, ambasadorul Lituaniei în Suedia şi fost ministeru de Externe al Lituaniei, a sugerat că un atac al Ucranei asupra podului Kerci din Crimeea este iminent. Acesta a publicat un colaj foto pe platforma X în care apare podul Kerci, lansarea unei rachete (n.red. cel mai probabil ATACMS) şi o fotografie cu Vladimir Putin îngândurat.

de Redactia Observator

la 28.04.2024, 21:01

Se pregăteşte Ucraina să distrugă podul Kerci cu rachete ATACMS? Reacţia Rusiei a venit imediat: "Ei latră ca nebunii, dar vor regreta toţi paşii greşiţi"
- Captura X

"Dacă cineva nu a avut timp să facă o poză cu podul Kerci, încă mai e timp", a fost mesajul care a însoţit postarea. Dmitri Polyansky, prim-adjunctul Reprezentantului Permanent al Federației Ruse pe lângă ONU i-a răspuns imediat. "Ei latră ca nebunii acum, dar vor plânge jalnic mai târziu, când va veni ziua judecății și vor regreta toți pași greșiți", a declarat Polyansky.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mai multe canale de Telegram ucrainene au speculat că serviciile secrete de la Kiev vor lansa la începutul lunii mai un nou atac de amploare pentru a distruge sau avaria podul Kerci care leagă Rusia de peninsula Crimeea, ocupată. Statele Unite au trimis Ucrainei în secret în luna aprilie rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS, capabile să atingă o distanţă de până la 300 de kilometri. Înaintea Statelor Unite, Franţa şi Regatul Unit au furnizat Kievului rachete cu rază lungă de acţiune Scalp şi Storm Shadow, care pot atinge o distanţă de până la aproximativ 250 de kilometri.

Pe 7 mai este programată ceremonia de învestitură a lui Vladimir Putin în funcţia de preşedinte pentru un al cincilea mandat de şase ani.Iar pe 9 mai Rusia aniversează victoria împotriva Germaniei naziste și va avea loc tradiţionala paradă militară din Piaţa Roşie din Moscova. Anul acesta, rușii ar intenționa să defileze cu blindate occidentale, așa-numitele trofee capturate de pe frontul din Ucraina. Potrivit imaginilor surprinse și publicate de ruși, la Moscova a fost adus inclusiv un tanc german Leopard.

Pe acelaşi subiect

Rusia a forţat Ucraina să mute linia frontului

Postarea oficialului din Lituania vine în contextul unui eşec strategic de proporţii al armatei ucrainene. În cursul zilei de astăzi, 28 aprilie, armata rusă a atacat dezlănţuit pe întreaga lungime a frontului şi i-a împins pe ucraineni mult în spate, în est. Practic, armata Ucrainei a fost obligată să mute complet linia frontului.

Mişcările de pe front au fost confirmate chiar de Oleksandr Sîrski, comandantul şef al Armatei din Ucraina. "Cea mai dificilă situație este în direcțiile Pokrovske și Kurakhove, unde continuă luptele aprige. Inamicul a desfășurat până la patru brigăzi în aceste zone și încearcă să dezvolte o ofensivă la vest de Avdiivka și Maryinka, făcându-și drum spre Pokrovsk și Kurakhove. Unitățile Forțelor de Apărare s-au deplasat către noile aliniamente. În general, inamicul a obținut unele succese tactice în aceste zone, dar nu a reușit să obțină un avantaj operațional. Trupele ucrainene îi provoacă inamicului pierderi maxime, atât de soldați, cât și echipamente militare", a declarat Oleksandr Sîrski.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

V-aţi interesat recent de modalităţi de refinanţare a creditului?

Observator » Stiri externe » Se pregăteşte Ucraina să distrugă podul Kerci cu rachete ATACMS? Reacţia Rusiei a venit imediat: "Ei latră ca nebunii, dar vor regreta toţi paşii greşiţi"