Antena Meniu Search
x

Video Kremlinul intensifică războiul de propagandă cu un videoclip pentru copii în care invazia Ucrainei e o ”dezinformare”

Kremlinul și-a intensificat războiul de propagandă cu un videoclip „educativ” care avertizează copiii că rapoartele despre un război al Rusiei în Ucraina fac parte dintr-o „campanie de dezinformare a Occidentului”.

de Redactia Observator

la 03.05.2022, 17:20

Kremlinul intensifică războiul de propagandă cu un videoclip pentru copii care susține că invazia Ucrainei e o ”dezinformare” - captura dailymail.co.uk

Folosindu-se de imaginea unei fetițe de 12 ani, pe nume Sofia Khomenko, aparatul de propagandă de la Kremlin a lansat un videoclip „educativ” de 30 de minute, intitulat „o lecție despre pacea mondială”, în care este negată informația că Rusia este în război cu țara vecină, Ucraina, scrie The Telegraph.

În schimb, videoclipul se concentrează pe motivele lui Vladimir Putin pentru „operațiunea sa specială” în Ucraina, despre care copiilor li s-a spus că îi va proteja pe vecinii lor ucraineni de naziști.

Cu părul împletit, tânăra cântăreață de 12 ani este auzită când spune: „Astăzi vorbim despre cum poți investiga ce se întâmplă, vorbim despre evenimentele din Ucraina”.

Ei i se alătură în studioul de televiziune doi prezentatori bărbați, a căror sarcină era să explice ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina - cel puțin conform Kremlinului - și de ce poveștile și videoclipurile online pe care le pot vedea adolescenții și copiii fac parte dintr-o propagandă occidentală.

„Sunt multe imagini despre un război în Ucraina, dar acestea sunt de fapt din alte conflicte”, a spus Denis Polunchukov, unul dintre prezentatori. „Unele imagini sunt chiar din jocuri pe calculator”, mai spune el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Kremlinul intensifică războiul de propagandă cu un videoclip pentru copii în care invazia Ucrainei e o ”dezinformare”