Antena Meniu Search
x

Kuleba avertizează că bătălia pentru Donbass "va aduce aminte de Al Doilea Război Mondial"

Ucraina are nevoie ca ţările NATO să-i trimită arme ''acum'' pentru a respinge ofensiva rusă, altfel ''va fi prea târziu'', a declarat joi ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba la o reuniune a Alianţei desfăşurată la Bruxelles, transmite AFP.

de Redactia Observator

la 07.04.2022, 18:08

tanc în apropiere de Mariupol
Kuleba avertizează că bătălia pentru Donbass "va aduce aminte de Al Doilea Război Mondial" - Profimedia Images (arhivă)

''Nu mă îndoiesc că Ucraina va avea armele necesare pentru a lupta. Întrebarea este când'', a subliniat Kuleba, insistând pe de altă parte ca statele occidentale să nu mai cumpere petrol şi gaz natural din Rusia. ''Fie ne ajutaţi acum - şi vorbesc de zile, nu de săptămâni -, fie ajutorul vostru va veni prea târziu. Şi mulţi oameni vor muri, mulţi civili îşi vor pierde casele, multe sate vor fi distruse dacă acest ajutor soseşte prea târziu'', a susţinut ministrul ucrainean în faţa presei.

Trupele ruse care după declanşarea invaziei pe 24 februarie au pătruns în partea de nord a Ucrainei s-au retras şi se repliază pentru o ofensivă majoră în zona Donbass, estul separatist prorus al Ucrainei. ''În momentul la care vorbim, bătălia pentru Donbass este în desfăşurare, (dar) nu şi-a atins apogeul. În fiecare zi, cele mai grele lupte au loc în această parte a Ucrainei şi multe altele vor urma, din păcate'', a spus Dmitro Kuleba.

Bătălia pentru Donbass, cu mii de tancuri, artilerie și avioane, avertizează Kuleba

''Bătălia pentru Donbass vă va aduce aminte de Al Doilea Război Mondial, cu operaţiuni extinse, mişcări de trupe, angajarea a mii de tancuri, vehicule blindate, avioane, artilerie. Aceasta nu va fi doar o operaţiune locală cum am văzut în pregătirile Rusiei'', a explicat ministrul ucrainean. ''Rusia are planul său, noi îl avem pe al nostru, iar câmpul de luptă va decide rezultatul'', a conchis el, potrivit CNN.

Potrivit AGERPRES, de la începutul invaziei ruse statele occidentale au oferit armatei ucrainene un sprijin substanţial în echipamente militare, livrându-i în prima lună de război, printre altele, circa 17.000 de rachete antitanc şi sisteme antiaeriene portabile ce au provocat pierderi considerabile armatei ruse. Potrivit ambasadorului american la NATO, două treimi dintre statele Alianţei au livrat Ucrainei arme sau muniţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Kuleba avertizează că bătălia pentru Donbass "va aduce aminte de Al Doilea Război Mondial"