Antena Meniu Search
x

Video La încoronarea regelui Charles al III-lea va fi folosită o coroană făcută pentru regele Charles al II-lea în urmă cu mai bine de trei secole

În Marea Britanie au început deja pregătirile pentru ceremonia încoronării regelui Charles al III-lea, care va avea loc în 6 mai anul viitor. Coroana istorică a Sfântului Edward a fost transferată din Turnul Londrei, unde este, în mod obişnuit, expusă publicului, într-un atelier secret, pentru ajustările necesare. Ea a servit, ultima dată, la încoronarea reginei Elisabeta a II-a, în 1953. 

De Redactia Observator la 05.12.2022, 08:39
Vezi și

Folosită doar pentru încoronări - purtată ultima dată în 1953 de regina Elisabeta a II-a -, ea a fost făcută pentru încoronarea lui Charles al II-lea în 1661, pentru a înlocui coroana medievală care a fost topită de parlamentari în 1649 după execuţia lui Charles I.

 Această coroană din aur masiv este încrustată cu pietre semipreţioase, în special rubine, ametiste şi safire, şi ornată cu o tocă de catifea violetă, tivită cu blană de hermină. Este expusă împreună cu bijuteriile coroanei, admirate de peste un milion de vizitatori în fiecare an. Fără a fi o replică exactă a coroanei medievale dispărute - despre care se ştie că ar fi aparţinut regelui Edward Confesorul (secolul al XI-lea) - are cele patru cruci, cele patru flori de crin şi două arcade.

Ceremonia de încoronare va avea loc în 2023

În timpul ceremoniei, Charles al III-lea va purta, de asemenea, Coroana imperială de stat pe care monarhii o poartă în mod tradiţional când ies pe uşile Westminster Abbey. Creată pentru încoronarea regelui George al VI-lea - tatăl Elisabetei a II-a - în 1937, această coroană de ceremonial este folosită şi la deschiderea anului parlamentar.

Cântărind cu puţin peste un kilogram şi având o înălţime de 31,5 centimetri, această coroană impunătoare este încrustată cu 2.868 de diamante, 17 safire, 11 smaralde, 269 de perle şi patru rubine.

Devenit rege odată cu moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a la vârsta de 96 de ani, pe 8 septembrie, Charles, care a împlinit 74 de ani pe 14 noiembrie, va fi încoronat într-o ceremonie "îndreptată spre viitor", fiind înrădăcinată, în acelaşi timp, " în lunga tradiţie şi fastul monarhiei", conform Palatului Buckingham. Potrivit presei britanice, încoronarea, marcată de o sărbătoare legală pe 8 mai, va fi mai scurtă şi mai puţin costisitoare decât cea a mamei sale. Acesta din urmă a durat mai bine de trei ore, în prezenţa a 8.251 de invitaţi.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » La încoronarea regelui Charles al III-lea va fi folosită o coroană făcută pentru regele Charles al II-lea în urmă cu mai bine de trei secole