Antena Meniu Search
x

IARNA vine de la RUȘI: la Moscova a NINS!

În timp ce la noi abia a început, cu adevărat, toamna, la Moscova iarna îşi face, deja, simţită prezenţa

Vezi și

În timp ce la noi abia a început, cu adevărat, toamna, la Moscova iarna îşi face, deja, simţită prezenţa. În capitala rusă a nins pentru prima dată în acest sezon. 

Localnicii nu par deloc deranjaţi de iarna timpurie.  Ninsoarea a început dimineaţa devreme şi a durat câteva ore. Zăpada nu a rezistat, însă, prea mult deoarece era, încă, prea cald. Dar fulgii mari şi deşi au schimbat, totuşi, peisajul oraşului care încă mai sărbătorea, pe alocuri, Ziua Recoltei.

Localnicii obişnuiţi cu iernile lungi au primit cu bucurie ninsoarea, chiar dacă au mărturisit că nu o aşteptau aşa devreme.

Eu chiar mă bucur. E o senzaţie de bucurie, sărbătorească, la fel ca înainte de Crăciun. Şi este vineri, înainte de week-end, aşa că nu sunt deloc dezamăgită. Cei mai mulţi dintre moscoviţi şi-au scos din dulapuri veşmintele călduroase şi fularele. Dar unii au socotit că pentru o ninsoare atât de slabă, mai mult de decor, nici nu merită să caute prin garderobă.

Nu fac nimic deosebit ca să mă încălzesc, pentru că sunt obişnuită să muncesc în frig.

Ca să fiu sinceră, nu mi-am schimbat hainele pentru că nu mă aşteptam chiar să ningă. Am crezut că iese soarele şi totul va fi bine.

Meteorologii spun că, în următoarele zile, temperatura se va menţine sub zero grade şi va continua să ningă. Şi, poate, se va aşterne şi zăpadă. Aşa că primăria a ţinut şi ea să anunţe că dispune de 6000 de pluguri şi alte vehicule specializate, pentru ca străzile să rămână circulabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » IARNA vine de la RUȘI: la Moscova a NINS!