Antena Meniu Search
x

L-a salvat pe Joe Biden dintr-o furtună de zăpadă, dar a fost "uitat" în Afganistan. Strigătul de disperare al unui translator: "Nu mă uitaţi aici, domnule preşedinte"

Un translator care a participat la o operaţiune de recuperare a lui Joe Biden din munţii Afganistanului cere ajutorul Statelor Unite pentru a putea ieşi din ţară. Casa Alba a răspuns mesajului său după ce povestea lui Mohammed a apărut în Wall Street Journal.

de Redactia Observator

la 01.09.2021, 21:10

L-a salvat pe Joe Biden dintr-o furtună de zăpadă, dar a fost "uitat" în Afganistan. Strigătul de disperare al unui translator: "Nu mă uitaţi aici, domnule preşedinte"
- Profimedia

În 2008, Joe Biden, senator pe atunci, a fost surprins de o furtună de zăpadă într-o zonă muntoasă din Afganistan. Biden era însoţit de alţi doi parlamentari americani. Cele două elicoptere de tip Black Hawk au fost practic forţate de condiţiile meteo să aterizeze într-o zonă cu risc.

La operaţiunea de recuperare a oficialilor americani au participat trupele speciale ale Armatei americane, însoţite de colaboratori afgani. Mohammed se număra printre aceştia. Acum, odată cu retragerea completă a trupelor americane, translatorul afgan a cerut ajutor pentru ca el şi familia sa să fie recuperaţi la rândul lor. "Bună ziua, domnule preşedinte! Nu mă uitaţi aici! Salvaţi-mă pe mine şi familia mea!", a fost mesajul transmis de Mohammed prin intermediul Wall Street Journal.

Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, i-a oferit răspunsul după ce a fost întrebată de jurnalişti despre acest subiect: "Vă vom scoate din Afganistan, vă vom onora serviciul, ne-am angajat să facem acest lucru".

După ce a participat la acea misiune din 2008, Mohammed a fost angajat de unul dintre contractorii americani prezenţi în Afganistan. Din păcate pentru el, acesta a pierdut dosarul de personal şi nu a reuşit astfel să-şi facă toate actele necesare pentru a primi viză de SUA şi pentru a putea fi îmbarcat în unul dintre avioanele care au evacuat cetăţeni americani sau colaboratori afgani de pe aeroportul din Kabul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » L-a salvat pe Joe Biden dintr-o furtună de zăpadă, dar a fost "uitat" în Afganistan. Strigătul de disperare al unui translator: "Nu mă uitaţi aici, domnule preşedinte"