Antena Meniu Search
x

Video Larva gândacului de bălegar, bună de mâncat. E a patra insectă declarată sigură pentru consumul uman

Încă o insectă "bună de mâncat". Larva gândacului de bălegar a fost autorizată ca hrană pentru oameni, de Comisia Europeană.

de Redactia Observator

la 19.01.2023, 20:41

Vezi și

Larva gândacului de bălegar este a patra insectă declarată sigură pentru a fi mâncată de om, după greierele de casă, viermele de făină și lăcusta călătoare. Acestea pot fi gătite întregi sau sub formă de pudră sau făină. Pot fi adăugate ca ingredient în diverse produse alimentare, cum ar fi batoane de cereale, paste şi produse de panificație.

Specialiştii însă atrag atenţia că cei care au alergii, mai ales la crustacee, ar fi bine să nu se atingă de aceste produse. Reacţiile adverse pot varia de la simpla urticarie până la şoc anafilactic, în cazurile severe, însă rare.

Organizația pentru Alimentație și Agricultură susţine că insectele sunt o sursă alternativă de proteine, iar fermele sau crescătoriile de viermi sunt mult mai prietenoase cu mediul, pentru că produc mai puține gaze cu efect de seră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Larva gândacului de bălegar, bună de mâncat. E a patra insectă declarată sigură pentru consumul uman