Antena Meniu Search
x

Lătratul unor câini a salvat viaţa unui cuplu prins sub zăpadă, după o avalanşă, în Elveţia

Doi oameni au scăpat ca prin urechile acului, după ce au fost îngropaţi sub zăpadă, în urma unei avalanşe ce a avut loc în Elveţia. Cei doi au fost salvaţi de câinii lor, care au lătrat şi au atras atenţia unor turişti din apropiere. Aceştia din urmă au alertat ulterior autorităţile locale.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 01.02.2021, 16:16

Animalele au atras atenția oamenilor din apropiere, a declarat serviciul de ambulanță
Lătratul unor câini a salvat viaţa unui cuplu prins sub zăpadă, după o avalanşă, în Elveţia - Imagine ilustrativă via Profimedia Images
  • Lătratul unor câini a salvat viaţa unui cuplu
  • Turiştii au fost prinşi sub stratul considerabil de zăpadă, în urma unei avalanşe

Doi excursioniști prinși într-o avalanșă au fost salvați de câinii lor, după ce necuvântătoarele au lătrat după ajutor. Animalele au atras atenția oamenilor din apropiere, a declarat serviciul de ambulanță. 

Avalanșa a prins perechea pe un un traseu de drumeții, în sud-vestul Elveției, lângă granița cu Italia, la puțin timp după ora 15:00, ora locală, sâmbătă, au anunţat autorităţile într-un comunicat.

''Câinii lor care nu au fost îngropați de zăpadă au atras atenția lătrând puternic'', se adaugă în comunicat.

Se pare că una dintre victime a fost acoperită în întregime de zăpadă. Aproximativ la 15-20 de minute după avalanșă, salvatorii se aflau la fața locului, potrivit mirror.co.uk.

Ambele persoane au fost dezgropate. Din fericie, au fost ușor răniți și prezentau hipotermie, dar tot într-o formă ușoară. Aceştia au fost transportaţi ulterior cu elicopterul la spital.

Scenariu aproape tras la indigo, în urmă cu câteva săptămâni 

Incidentul vine după ce un bucătar britanic a fost ucis într-o avalanșă din Alpii Elvețieni în timp ce schia acum două săptămâni. Originar din Doncaster, omul se numără printre cele zece persoane rănite pe pârtie. 

Atunci, opt persoane au scăpat nevătămate, au spus polițiștii locali, în timp ce un om a fost transportat la spital cu răni grave.

Riscul de avalanşă era de trei din cinci, ceea ce înseamnă un pericol considerabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Lătratul unor câini a salvat viaţa unui cuplu prins sub zăpadă, după o avalanşă, în Elveţia