Antena Meniu Search
x

Laurent Simons, copilul geniu din Belgia, a renunțat la facultate la 9 ani

Laurent Simons, un copil de nouă ani din Belgia considerat a fi geniu, a renunțat la facultate. Băiatul spera să termine studiile în luna decembrie a acestui an.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 16.12.2019, 15:53

Laurent Simons, un copil de nouă ani din Belgia considerat a fi geniu, a renunțat la facultate. Băiatul spera să termine studiile în luna decembrie a acestui an.

Părinții lui Laurent Simons și-ar fi dorit ca fiul lor, cu o memorie prodigioasă și o capacitate uluitoare de a învăța concepte dificile, să termine studiile Universității de Tehnologie din Eindhoven, Facultatea de Inginerie Electrică, înainte de finalul anului.

Reprezentanții instituției, însă, le-au comunicat faptul că băiețelul mai are de luat numeroase examene pentru a finaliza studiile, motiv pentru care au reprogramat data de absolvire pentru mijlocul lui 2020.

Părinții au refuzat oferta, ia copilul a fost restras de la cursuri. Laurent urma să devină inginer cu acte în regulă la doar nouă ani, după doar zece luni de studii.

"Dacă un copil joacă fotbal bine, toată atenția din partea presei e meritată. Fiul meu are un alt talent. De ce nu ar trebui să fie mândru de el?", a declarat tatăl copilului, potrivit BBC.

Laurent Simons

Pe pagina oficială de Instagram a lui Laurent Simons a apărut o postare, cu un screenshot dintr-un email trimis de oficialii instituției, în care băiatul pare a-i acuza de dezinformare.

Universitatea de Tehnologie din Eindhoven a precizat, într-un comunicat, că nu este fezabil că băiatul să termine studiile înainte de a împlini zece ani, asta în timp ce își dezvoltă "creativatea și capacitatea de analiză". Dacă s-ar grăbi, susțin reprezentanții facultății, dezvoltarea academică ar avea de suferi.

Instituția a atras atenția și asupra "presiunii excesive asupra acestui student de nouă ani", care are un "talent fără precedent".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Laurent Simons, copilul geniu din Belgia, a renunțat la facultate la 9 ani