Antena Meniu Search
x

Laurențiu a fost găsit mort pe fundul unui lac din Spania. Trupul românului de doar 29 de ani a fost găsit după trei zile de căutări. „De ce Doamne? De ce?”

Tragedie pentru o familie de români din Spania. Laurențiu, un tânăr de 29 de ani, a fost găsit, luni, după trei zile de căutări, mort pe fundul unui lac din Siurana, în provincia Tarragona din Catalunia, Spania.

de Monica Palade

la 15.07.2021, 16:34

Potrivit autorităților, alarma s-a dat vineri, 9 iulie, în jurul orei 18.13, când cineva l-a văzut pe român intrând în lacul artificial și nemaieșind de acolo. La fața locului au intervenit un elicopter și 13 echipaje de salvare, scafandri, dar și salvamontiști. Ulterior, potrivit govern.cat, la faţa locului s-au mobilizat 56 de echipaje terestre, aeriene și de apă.

De vinerea trecută, pompierii au activat o căutare pe uscat, în apă și aerian care a inclus desfășurarea unui elicopter cu membri ai Grupului de acțiuni speciale (GRAE) și un medic specializat în salvări, trupe GRAE subacvatice, o barcă de salvare al Parcului Pompierilor din Tortosa, sprijin logistic de către o parte a Grupului de sprijin operațional (GROS), o unitate de comandă medie și personal din parcurile Prades, Reus, Falset, Cornudella din Montsant și Cambrils.

Găsit la 10 metri distanță de unde a fost văzut ultima dată

Căutarea a avut loc într-un mediu cu vizibilitate zero, fundul lacului având relief mare, până la 35 de metri adâncime și cu o abundență mare de vegetație acvatică. Un echipaj din Grupul special de acțiune subacvatică (GRAE) al Departamentului de Pompieri a găsit cadavrul la o adâncime de 11 metri și la 30 de metri distanță de mal, după trei zile. Trupul lui Laurențiu se afla la mai mult de 10 metri distanță de locul în care au arătat martorii.

Pe acelaşi subiect

Odată ce poliția a strâns informațiile necesare pentru procedurile legale corespunzătoare, pompierii au procedat la scoaterea cadavrului, care a culminat în jurul orei 16:00. Familia românului a fost informată.

O fetiță de un an și patru luni nu-și va mai vedea tatăl

Vestea morții lui Laurențiu a căzut ca un trăsnet pentru cei din țară care l-au cunoscut. Potrivit publicației Viața Nemțeană, tânărul era originar din comuna Dobreni, județul Neamț, însă era rezident în localitatea Prades din Tarragona. Era căsătorit și avea o fetiță de un an și patru luni, care nu va mai apuca să îl cunoască bine.

Sora tânărului, dar și cei apropiați îi plâng moartea fulgerătoare. „Dumnezeu să te ierte suflet drag ,ne-ai lăsat în urmă multă durere și suferință, suntem distruși. Nu avem cuvinte, ai lăsat în urmă o fetiță care are nevoie de tine, o soră, părinții tăi dragi. De acolo, de sus, ai grija de noi, ne-ai lasat un mare gol în suflet si in inima. Să-ți fie țărâna ușoară frățiorul meu drag!!”, a scris sora lui Laurențiu, pe Facebook. “Laurențiu tată, unde ai plecat așa devreme ???Aveai o viața întreaga in fata,o familie frumoasa ….De ce Doamne ??? De ce ???Dumnezeu sa te ierte, suflet drag !” „Offf doamne de ce Nikolas Laurentiu Cosmescu?Îmi aduc aminte și acum când jucam fotbal pe teren.Ai fost un băiat bun. Dumnezeu să te ierte prieten drag!”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Laurențiu a fost găsit mort pe fundul unui lac din Spania. Trupul românului de doar 29 de ani a fost găsit după trei zile de căutări. „De ce Doamne? De ce?”