Antena Meniu Search
x

Lavrov, sfidător la adresa Occidentului: Ne ameninţă cu "mama tuturor sancţiunilor", dar suntem obişnuiţi cu aşa ceva

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a minimalizat marţi ameninţarea Occidentului cu sancţiuni, afirmând că acestea vor fi impuse indiferent de evoluţia evenimentelor şi descriind ca predictibil răspunsul la recunoaşterea de către Moscova a celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 22.02.2022, 16:28

Lavrov, sfidător la adresa Occidentului: Ne ameninţă cu "mama tuturor sancţiunilor", dar suntem obişnuiţi cu aşa ceva
Lavrov, sfidător la adresa Occidentului: Ne ameninţă cu "mama tuturor sancţiunilor", dar suntem obişnuiţi cu aşa ceva - Profimedia Images

"Colegii noştri europeni, americani, britanici nu se vor opri şi nu se vor calma până când nu îşi vor fi epuizat toate posibilităţile de aşa-numita pedepsire a Rusiei. Ei ne ameninţă deja cu tot felul de sancţiuni sau cu, aşa cum spun ei acum, ''mama tuturor sancţiunilor''', a afirmat Lavrov. "Ei bine, suntem obişnuiţi cu aşa ceva. Ştim că sancţiunile vor fi impuse oricum, în orice caz. Cu sau fără motiv", a adăugat ministrul de externe rus, potrivit Agerpres.

SUA, UE şi Marea Britanie au anunţat că vor sancţiona Rusia, după ce Vladimir Putin a recunoscut independenţa republicilor Doneţk şi Lugansk. 

Boris Johnson a anunțat, marţi, că a impus sancțiuni împotriva a cinci bănci rusești: Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank și Black Sea Bank. Marea Britanie a sancționat și trei oligarhi Gennady Timchenko, Boris Rotenberg și Igor Rotenberg, ale căror conturi vor fi înghețate și care nu vor mai puatea călători în UK.

Preşedintele american Joe Biden a emis un decret care interzice orice investiţie, schimb comercial sau finanţare de către americani, destinate, provenind sau în regiunile separatiste proruse Doneţk şi Lugansk, situate în sud-estul Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Lavrov, sfidător la adresa Occidentului: Ne ameninţă cu "mama tuturor sancţiunilor", dar suntem obişnuiţi cu aşa ceva