Antena Meniu Search
x

Lavrov va "acorda atenţie" solicitării de convorbire a lui Blinken, atunci când "timpul îi va permite". Reacţia venită de la Washington

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, va "acorda atenţie" solicitării Departamentului de Stat al SUA de a vorbi cu secretarul de stat Antony Blinken atunci când "timpul o va permite", a declarat Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, potrivit agenţiei ruse de stat RIA Novosti, citată de CNN.

de Redactia Observator

la 29.07.2022, 07:30

Lavrov va "acorda atenţie" solicitării de convorbire a lui Blinken, atunci când "timpul îi va permite". Reacţia venită de la Washington
- Profimedia

Zakharova a adăugat: "Acum are un program încărcat cu contacte internaţionale: Consiliul ministerial al OCS de la Taşkent, întâlniri bilaterale", notează news.ro. Administraţia Biden s-a oferit să-l schimbe pe Viktor Bout, un traficant de arme rus care ispăşeşte o pedeapsă de 25 de ani de închisoare în SUA, ca parte a unui potenţial acord pentru a asigura eliberarea a doi americani deţinuţi de Rusia, Brittney Griner şi Paul Whelan.

Surse din cadrul administraţiei au declarat pentru CNN că planul de a-l schimba pe Bout cu Whelan şi Griner a primit sprijinul preşedintelui Joe Biden după ce a fost în discuţie de la începutul acestui an. Secretarul de stat Antony Blinken a anunţat miercuri că SUA au prezentat Moscovei o "propunere substanţială” cu săptămâni în urmă pentru Whelan şi Griner, care sunt consideraţi ca fiind deţinuţi pe nedrept.

Blinken urmează să discute această problemă în cadrul unui apel aşteptat cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov în această săptămână, prima discuţie de la începutul invaziei din Ucraina.  Familiile lui Whelan, care a fost reţinut de Rusia pentru presupus spionaj din 2018, şi Griner, închisă la Moscova pentru deţinere de droguri din februarie, au cerut Casei Albe să le asigure eliberarea, inclusiv printr-un schimb de prizonieri, dacă este necesar.

Washingtonul, încrezător că Blinken şi Lavrov vor discuta curând, în pofida rezervelor Moscovei

Administraţia de la Washington s-a declarat încrezătoare, joi seară, că secretarul de Stat, Antony Blinken, va discuta curând cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în pofida anunţului Kremlinului că, deocamdată, nu există un acord cu Statele Unite privind un schimb între deţinuţi, notează Mediafax. Rusia a confirmat solicitarea SUA pentru o conversaţie între Antony Blinken şi Serghei Lavrov şi ne aşteptăm ca această conversaţie să aibă loc în următoarele zile, a declarat joi seară Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Administraţia Vladimir Putin a anunţat joi că, deocamdată, nu există niciun acord cu Statele Unite privind un eventual schimb între deţinuţi, respingând sugestiile secretarului de Stat american Antony Blinken. "Deocamdată, nu există niciun acord în această privinţă. Când cineva discută despre astfel de subiecte, nu trece la atacuri informaţionale", a declarat joi după-amiază Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia Reuters.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vă este teamă să cumpăraţi conserve din magazine?
Observator » Stiri externe » Lavrov va "acorda atenţie" solicitării de convorbire a lui Blinken, atunci când "timpul îi va permite". Reacţia venită de la Washington