Antena Meniu Search
x

Legea poluării din Paris, abrogată

Legea care trebuia să cureţe aerul din Paris, devenit irespirabil din cauza poluării, a fost abrogată după o singură zi.

Vezi și

 Oficialii francezi au decis ca o zi să circule doar maşinile cu numere pare, iar în următoarea cele cu numere impare, dar de îndată ce a intrat în vigoare mii de şoferi au fost amendaţi. Aşa că autorităţile caută acum o altă soluţie.

Ieri, în prima zi în care a intrat în vigoare legea circulaţiei alternative, doar maşinile cu numere impare au avut voie să iasă pe străzile din Paris şi suburbii. Şapte sute de poliţişti au fost mobilizaţi să verifice numerele maşinilor din trafic.

Cei care au încălcat legea au fost amendaţi cu 22 de euro. O sumă pe care au fost dispuşi să o plătească pentru a putea folosi maşina personală.

Legea prevedea unele excepţii. Maşinile deţinute de firme, cele hibrid sau electrice sau cele în care erau cel puţin trei persoane au putut circula indiferent de numărul de înmatriculare. Chiar şi aşa poliţiştii au dat mii de amenzi.

Astăzi urmau să fie amendaţi şoferii maşinilor cu numere impare prinşi în trafic, dar aleşii au abrogat legea. O restricţie asemănătoare a fost introdusă în 1997 în Franţa, dar şi atunci a fost valabilă tot o singură zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Legea poluării din Paris, abrogată