Antena Meniu Search
x

Letonia anunţă că va interzice toate canalele de televiziune care au sediul central în Rusia

Toate canalele de televiziune cu sediul în Rusia vor fi interzise să difuzeze în Letonia începând de miercuri, a anunţat luni agenţia naţională de reglementare în domeniul audiovizualului, citată de France Presse.

de Redactia Observator

la 06.06.2022, 19:16

Letonia anunţă că va interzice toate canalele de televiziune care au sediul central în Rusia
Letonia anunţă că va interzice toate canalele de televiziune care au sediul central în Rusia - Shutterstock

De la anexarea Crimeii de către Rusia în 2014, Consiliul naţional leton al media electronice de masă (NEPLP) a interzis deja mai multor mari canale de televiziune ruse să emită în această ţară baltică, invocând belicismul, propaganda agresivă împotriva Ucrainei şi a cetăţenilor săi, precum şi ameninţarea pentru securitatea Letoniei.

Letonia interzice televiziunile ruseşti

Noua decizie afectează aproximativ 80 de canale specializate sau de interes limitat originare din Rusia, care sunt încă disponibile în Letonia, în principal prin anumiţi operatori de televiziune prin cablu sau IPTV.

"Am luat această decizie în urma modificărilor recente aduse legii privind mass-media electronice de masă, care impune ca posturile de televiziune sau radio înregistrate într-o ţară ce ameninţă în mod agresiv integritatea teritorială şi independenţa unei alte ţări să nu fie autorizate să opereze în Letonia", a declarat pentru AFP preşedintele NEPLP, Ivars Abolins.

Pe acelaşi subiect

Decizia va rămâne în vigoare până când Rusia va înceta războiul în Ucraina şi se va retrage de pe teritoriul ucrainean, inclusiv din Crimeea.

Printre altele, NEPLP a acordat o licenţă de difuzare fostului canal de televiziune rus de opoziţie Dojdi, care îşi încetase activitatea la Moscova la începutul lunii martie şi al cărui personal s-a mutat în Letonia. Dojdi va emite oficial din Letonia începând cu 9 iunie, a precizat Abolins

Ziua 103 de război în Ucraina

Kievul, bombardat din nou. Armata lui Putin a lansat noi atacuri în capitala ucraineană, după mult timp în care toată atenţia a fost îndreptată spre Donbas. În est, la Severodoneţk, ucrainenii au reuşit să recapete jumătate din oraş şi să oprească avansul ruşilor. Între timp, Marea Britanie a anunțat că va furniza Ucrainei lansatoare de rachete cu o rază de acţiune de 80 de kilometri, sfidând amenințările lui Vladimir Putin, care a avertizat că Rusia va lovi noi ţinte dacă Occidentul va furniza Ucrainei rachete cu rază de acţiune mai lungă pentru a fi folosite în sistemele de rachete mobile de înaltă precizie. Într-un mesaj postat pe Telegram, Parlamentul ucrainean a anunțat că cel puțin 262 de copii au fost uciși și 467 au fost răniți de la începutul războiului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Letonia anunţă că va interzice toate canalele de televiziune care au sediul central în Rusia