Antena Meniu Search
x

Jurnalistul chinez Li Zehua reapare după 2 luni de la dezvăluirile despre focarul din Wuhan (Video)

Un jurnalist chinez care a dispărut în urmă cu două luni, după ce a început să distribuie imagini și povești dramatice din mijlocul focarului de coronavirus de la Wuhan, a reapărut în spațiul public.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.04.2020, 10:47

Jurnalistul chinez Li Zehua a reapărut cu o nouă filmare, după două luni de la dispariție
Jurnalistul chinez Li Zehua a reapărut cu o nouă filmare, după două luni de la dispariție - YouTube
  • Jurnalistul a fost văzut ultuma oară pe 26 februarie.
  • Li Zehua spune că a fost reținut de poliție și carantinat forțat.

Li Zehua se numără printre cei trei jurnaliști care au fost reduși la tăcere de regimul chinez, după ce a postat mai multe filmuleţe pe internet și a distribuit fotografii din oraşul Wuhan, fostul epicentru al COVID-19.

Li Zehua spune acum, la două luni de la dispariția sa, că a fost reținut de poliție și carantinat forțat, scrie The Guardian.

Ultima oară el a fost văzut pe 26 februarie, după ce a postat un videoclip în care arăta că este urmărit de un SUV alb. Atunci, Li a intrat în panică dar și-a continuat drumul cu mașina pe urmele lui.

Odată ajuns la acasă, Li a văzut mai multe echipaje de poliție în clădirea în care locuia. Trei ore mai târziu, agenții de poliție au intrat în apartamentul său și l-au luat pe sus.

Ulterior, poliția a emis un comunicat în care anunțau că nu îl vor aresta, însă îl vor ține în carantină pentru că a vizitat „zone epidemice sensibile”.

Li, care a trebuit să-i dea toate filmările unui prieten, a petrecut luna următoare în carantină în Wuhan și apoi în orașul natal într-o altă provincie. El a fost hrănit cu trei mese pe zi, monitorizat de agenții de securitate și i s-a pus la dispoziție un televizor la care să urmărească emisiunile televiziunii de stat CCTV.

„Pe tot parcursul timpului, poliția a acționat civil și legal, asigurându-mă că am odihnă și mâncare. Le-a păsat cu adevărat de mine”, a spus el. 

Li a spus că a fost eliberat pe 28 martie și a petrecut timp cu familia. El le-a urat celor care au suferit în timpul epidemiei o recuperare rapidă. „Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze China și oamenii din lume să se unească”, a mai spus el, pe un ton neutru.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Jurnalistul chinez Li Zehua reapare după 2 luni de la dezvăluirile despre focarul din Wuhan (Video)