Antena Meniu Search
x

Libia: Gruparea Statul Islamic a cucerit o centrală electrică de lângă orașul Sirte

Militanții Statului Islamic (SI) au cucerit o centrală electrică situată la vest de orașul libian Sirte, au anunțat marți gruparea jihadistă și o sursă din cadrul armatei

Militanții Statului Islamic (SI) au cucerit o centrală electrică situată la vest de orașul libian Sirte, au anunțat marți gruparea jihadistă și o sursă din cadrul armatei

'Centrala a fost cucerită', a anunțat Statul Islamic într-un mesaj postat pe o rețea de socializare. 'Acum, orașul Sirte a fost eliberat complet', se arată în mesajul grupării.

Forțele loiale guvernului autoproclamat care controlează capitala libiană Tripoli s-au retras din Sirte după ce jihadiștii Statului Islamic au atacat centrala. Trei militari au fost uciși în atac, a declarat sursa militară.

Statul Islamic a exploatat criza generală și vidul de securitate din Libia, unde două guverne se luptă pentru putere la patru ani de la înlăturarea lui Muammar Gaddafi, pentru a-și impune prezența în mai multe orașe.

Militanții au cucerit la începutul acestui an aproape întreg orașul Sirte, orașul natal al lui Gaddafi, preluând controlul asupra aeroportului și împingând forța loială guvernului de la Tripoli la periferia orașului.

De la începutul anului, militanții din Libia loiali Statului Islamic au revendicat uciderea a zeci de egipteni și creștini etiopieni, precum și atacurile asupra hotelului Corinthia din Tripli, asupra unor ambasade și câmpurilor petroliere.

Guvernul recunoscut pe plan internațional se află în estul Libiei, după ce a pierdut controlul asupra Tripoli și a vestului țării în luna august anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Libia: Gruparea Statul Islamic a cucerit o centrală electrică de lângă orașul Sirte