Meniu
Search
x

Liderii G7, față în față cu Putin, la summitul G20, pentru prima dată de la izbucnirea războiului. "Nu se va reveni la business as usual" cu Rusia

Cancelarul german Olaf Scholz a afirmat marţi că liderii ţărilor industrializate din G7 vor participa la summitul G20 din noiembrie, din Indonezia, unde a fost invitat şi şi-a anunţat participarea şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, scrie Agerpres.

De Redactia Observator la 28.06.2022, 15:14

La conferinţa de presă finală a summitului G7 de la Elmau, din Alpii Bavarezi, Scholz a dezvăluit că "a existat un mare acord că nu dorim să lăsăm (G7) să se îndepărteze".

El a confirmat că la evenimentul din Indonezia va fi însoţit de şefii de stat sau de guvern din Canada, Franţa, Italia, Japonia, Regatul Unit şi Statele Unite.

Anterior, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se declarase în favoarea unei participări a ţărilor occidentale la reuniunea la vârf a G20, pentru a "i se spune în faţă" lui Putin ce crede Occidentul despre invazia rusă în Ucraina.

"G20 este prea important pentru ţările în curs de dezvoltare, ţările emergente, pentru ca noi să-l lăsăm pe Putin să-l distrugă", a adăugat şefa executivului european. "Un lucru este foarte clar: nu va exista o revenire la 'business as usual', adică la normalitate", în relaţia cu Putin, a spus şefa CE.

Pe acelaşi subiect

Summit crucial la Bali

Indonezia, care asigură în prezent preşedinţia G20, urmează să organizeze acest summit la Bali, în noiembrie.

Această ţară a fost supusă unor puternice presiuni din partea Occidentului, cu SUA în frunte, pentru a exclude Rusia din cauza invaziei din Ucraina. Dar Jakarta a rezistat, argumentând că poziţia sa de gazdă o obligă să rămână "imparţială", potrivit preşedintelui său, Joko Widodo, care l-a invitat de asemenea şi pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Liderii G7, față în față cu Putin, la summitul G20, pentru prima dată de la izbucnirea războiului. "Nu se va reveni la business as usual" cu Rusia