Antena Meniu Search
x

Mesaje optimiste pentru 2018 ale liderilor lumii

Mai mulţi şefi de stat şi de guvern dar şi alte personalităţi internaţionale şi-au adresat mesajele de Anul Nou.

Vezi și

Mai mulţi şefi de stat şi de guvern dar şi alte personalităţi internaţionale şi-au adresat mesajele de Anul Nou. Ei au îndemnat la optimism, dar nu au trecut cu vederea problemele grave cu care omenirea s-a confruntat în 2017 şi care nu au dispărut odată cu trecerea în noul an.

În tradiţionala predică de sfârşit de an, Papa Francisc şi-a exprimat regretul că omenirea a pierdut, din nou, şansa de a trăi un an bun, lipsit de fapte rele.

Suveranul pontif i-a elogiat, însă, pe oamenii obişnuiţi care se comportă ireproşabil în viaţa de zi cu zi, deşi întâmpină destule greutăţi. După ceremonie a coborât în piaţa Sfântul Petru unde s-a recules în faţa pruncului Iisus şi a stat de vorbă cu câţiva dintre credincioşi.

Un mesaj de-a dreptul alarmant a venit şi de la secretarul general al ONU, Antonio Guterres. El i-a chemat totuşi pe liderii lumii să se îndrepte spre unitate, pace şi încredere reciprocă. 

Un îndemn la unitate şi patriotism, dar şi la susţinerea reformelor a lansat preşedintele Franţei Emmanuel Macron, în primul mesaj de Anul Nou după alegerea sa.

Cancelarul Angela Merkel, deşi a recunoscut că germanii au fost rareori atât de dezbinaţi ca acum, a pledat, de asemenea, pentru unitate, nu doar în ţară ci în întreaga Uniune Europeană.

La Londra, după un an destul de dezamăgitor pe plan politic, premierul Theresa May s-a declarat convinsă că 2018 va fi mai bun. < aici se poate face trecere cu artificiile de azi că altceva nu prea e... >

În urarea de Anul Nou, preşedintele Vladimir Putin a pus accentul pe unitatea şi patriotismul ruşilor. < asta are cadre de legătură din belşug ! >

În Statele Unite, Donald Trump nu a adresat mesaje oficiale de Anul Nou. Dar pe Twitter, el a postat şi un film care reuneşte fragmente din discursurile sale şi imagini care, în opinia sa, îi ilustrează realizările din primul an de mandat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Mesaje optimiste pentru 2018 ale liderilor lumii