Antena Meniu Search
x

Liderul Al-Qaida care a initiat atacul de la In Amenas a fost ucis de armata din Ciad

Armata din Ciad afirma ca l-a ucis, sambata, pe liderul islamist Mokhtar Belmokhtar in masivul Ifoghas din nordul statului Mali, potrivit unui comunicat al Statului Major ciadian.

In Amenas

"Fortele ciadiene din Mali au distrus in totalitate principala baza a adeptilor jihadului din masivul Adras des Ifoghas, mai precis in valea Ametetai", sambata la ora locala 12.00 (14.00 ora Romaniei), afirma comunicatul, precizand ca au fost ucisi "mai multi teroristi", intre care "liderul Mokhtar Belmokhtar supranumit chiorul", informeaza Antena 3.

Anuntul a fost facut dupa ce vineri presedintele Ciadului Idriss Déby a anuntat la moartea liderului Al-Qaida in Maghrebul Islamic, Abdelhamid Abu Zeid, ucis tot de armata ciadiana, fapt neconfirmat insa de Bamako, Paris sau Alger.

Mokhtar Belmokhtar este un fost lider Al-Qaida in Maghrebul Islamic (AQMI), din care a plecat in octombrie pentru a-si forma propria unitate combatanta.

El a revendicat atacul impotriva complexului gazier algerian din In Amenas, urmat de o luare de ostatici. Potrivit Algerului, 37 de straini de opt nationalitati diferite si un algerian au fost ucisi de un comando format din 32 de barbati, dintre care 29 au fost ucisi, iar trei arestati.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Liderul Al-Qaida care a initiat atacul de la In Amenas a fost ucis de armata din Ciad