Antena Meniu Search
x

Lockdownul de două luni din Shanghai, ridicat pe 1 iunie. Localnicii trebuie să poarte măști de protecție în exterior

Autorităţile din Shanghai vor ridica lockdownul decretat în urmă cu două luni începând cu miezul nopţii de marţi spre miercuri, permiţând autovehiculelor private, inclusiv taxiurilor, să circule din nou pe străzile oraşului şi rezidenţilor să se deplaseze liber spre şi dinspre blocurile de locuinţe situate în zone cu risc epidemiologic scăzut, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 30.05.2022, 15:16

Lockdownul de două luni din Shanghai, ridicat pe 1 iunie. Localnicii vor trebuie să poarte în continuare măști în exterior
Lockdownul de două luni din Shanghai, ridicat pe 1 iunie. Localnicii vor trebuie să poarte în continuare măști în exterior - Profimedia Images

Autobuzele şi transportul feroviar îşi vor relua la rândul lor operaţiunile de bază începând din data de 1 iunie, inclusiv un feribot care asigură legătura între districtele separate de râul Huangpu care străbate oraşul Shanghai, a anunţat guvernul municipal într-o declaraţie publicată pe contul său oficial de pe reţeaua de socializare WeChat.

"Situaţia epidemiologică din oraşul nostru a fost eficient controlată şi continuă să se amelioreze", precizează acel document. Rezidenţii vor trebui să poarte în continuare măşti sanitare şi sunt încurajaţi să se vaccineze împotriva noului coronavirus, în timp ce întrunirile publice nu sunt recomandate.

Autorităţile din Shanghai au impus un lockdown la nivelul întregului oraş pentru toţi cei 25 de milioane de rezidenţi în data de 1 martie pentru a ţine sub control înmulţirea cazurilor de COVID-19. Măsurile stricte ce au fost implementate au provocat numeroase nemulţumiri în rândul locuitorilor metropolei chineze legate de centrele de carantină foarte aglomerate, dificultăţile în procurarea de alimente şi scăderea veniturilor.

Restricţiile au fost parţial relaxate în ultimele săptămâni, însă cea mai mare parte din reţeaua de transport public a rămas închisă, iar rezidenţii au putut să îşi conducă automobilele doar dacă obţinuseră în prealabil o aprobare oficială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Lockdownul de două luni din Shanghai, ridicat pe 1 iunie. Localnicii trebuie să poarte măști de protecție în exterior