Antena Meniu Search
x

Video Locuri de vis în care vă puteţi petrece vacanţa. Mai multe platouri de filmare au devenit atracţii turistice pentru pasionaţi de film şi nu numai

Multe platouri de filmare au rămas în picioare mult după încheierea filmărilor, iar acum au devenit atracţii turistice. Tărâmul de Mijloc sau Hotelul piraţilor din Caraibe sunt doar câteva din locurile de vis în care vă puteţi petrece vacanţa.

de Redactia Observator

la 22.04.2021, 17:30

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Pământul de Mijloc e mai aproape decât aţi crezut. Cei care au visat întotdeauna să petreacă alături de hobbiţii din Comitat trebuie doar să se îndrepte spre Noua Zeelandă, locul unde a fost filmată franciza "Stăpânul Inelelor".

Turistă: Sunt peste 40 de case pentru hobbiţi, iar detaliile sunt fantastice şi peisajul este incredibil. 

Încă din 2002 turiştii au putut vizita Hobbitonul, însă taverna Green Dragon, locul de adunare al "jumătăţilor de om", a fost deschisă 10 ani mai târziu după încheierea filmărilor la trilogia "The Hobbit". Aici, clienţii pot degusta preparatele şi băuturile specifice pământului de mijloc.  

Turistă: Totul este aşa frumos şi mă face să vreau să revăd filmele. 

Pe acelaşi subiect

Fanii destinaţilor exotice, pot alege şi Caraibele. Mai exact, golful Wallilabou din St. Vincent, unde a luat naştere franciza "Piraţii din Caraibe".

Hotelul Wallilabou încearcă să păstreze intacte restaurantele, camerele folosite de actori şi recuzita lăsată de studio după filmări. 

Ghid: Acesta este portul în care a andocat faimoasă navă Black Pearl. Sunt scheleţi, tunuri şi desigur şi o ghilotină. Avem şi un mic cimitir aici. Vechiul cimitir.

Fanii lui Jhonny Deep şi ai lui Orlando Bloom au chiar şi ocazia să probeze costumele orginale purtate în timpul filmărilor: Excentricii se pot poza chiar cu tunurile sau în sicriele folosite în seria "Piraţii din Caraibe".

Cei care preferă în schimb să înveţe magia la Hogwarts, pot să facă asta la Londra. Studioul Warner Bros se va redeschide începând din 17 mai, iar fanii vor putea din nou să se plimbe prin sălile de clasă unde Harry, Ron sau Hermione s-au ţinut de năzbâtii. 

Becky Dale, ghid: Ai ocazia să vezi şi nişte costume nemaivăzute mai până acum din universul Harry Potter şi poţi să şi probezi robe de la Hogwarts. 

Nostalgicii filmelor western pot vizita deşertul Tabernas din Spania, locul unde Sergio Leone a filmat capodoperele sale din anii 60'. În Almeria au fost construite un parc de distracţii cu tematică western şi o grădină zoologică. 

Dacă filmele clasice sunt însă cele care vă pasionează atunci nu trebuie să rataţi o vizită la faimoasă casă a familiei von Trapp din "Sunetul Muzicii". Pentru o noapte într-o cameră dublă la Palatul Schloss Leopoldskron din Salzburg turiştii 450 de euro. 

Există opţiuni şi pentru romanticii incurabili. Cei care vor să experimenteze o idilă precum cea dintre Patrick Swayze şi Jennifer Grey în Dirty Dancing, pot face o excursie la hotelul din Munţii Blue Ridge din Virginia. Aici turiştii pot lua lecţii de dans şi pot participa la diverse activităţi, totul într-un peisaj de neuitat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Locuri de vis în care vă puteţi petrece vacanţa. Mai multe platouri de filmare au devenit atracţii turistice pentru pasionaţi de film şi nu numai