Antena Meniu Search
x

Momentele în care purtarea măştii de protecţie nu va fi obligatorie la gala premiilor Oscar

Reprezentanţii Academiei americane de film au anunţat că, la gala premiilor Oscar din acest an, vor exista momente în care purtarea măştii de protecţie nu va fi obligatorie.

de Redactia Observator

la 20.04.2021, 16:52

România are două nominalizări la gala premiilor Oscar, graţie documentarului "Colectiv"
Invitaţii de la gala premiilor Oscar nu vor fi obligaţi să poarte mască de protecţie în momentele în care sunt filmaţi - Hepta
  • România a obţinut, pentru prima dată în istorie, nominalizări la gala premiilor Oscar, graţie documentarului "Colectiv", realizat de Alexander Nanau.

S-a ajuns la această decizie după o întâlnire online la care au participat atât reprezentanţi ai Academiei americane de film, cât şi nominalizaţi şi publicişti. Conform news.ro, în spatele acestei decizii stă ideea că gala premiilor Oscar este considerată o producţie de televiziune şi film.

Astfel, participanţii care apar în faţa camerelor de filmat nu vor fi obligaţi să poarte mască de protecţie. În schimb, purtarea măştii de protecţie va fi obligatorie în momentele în care invitaţii nu sunt filmaţi, cum ar fi pauzele publicitare.

Din cauza restricţiilor impuse pentru combaterea coronavirusului, doar aproximativ 170 de persoane ar urma să participe la gala premiilor Oscar, eveniment care are loc duminică seara (n.r. - luni dimineaţa în România), în Los Angeles, Statele Unite ale Americii.

România, primele nominalizări din istorie la gala premiilor Oscar

Pentru prima dată în istorie, România are nu una ci chiar două nominalizări la gala premiilor Oscar. Sunt nominalizări obţinute graţie documentarului "Colectiv", realizat de Alexandre Nanau şi care evocă momentele de după tragedia produsă în Club Colectiv, din Bucureşti, în octombrie 2015.

Documentarul "Colectiv" a fost nominalizat atât la categoria pentru "cel mai bun documentar", cât şi la categoria "pentru cel mai bun film străin". Totuşi, bookmakerii arată, la momentul actual, că documentarul "Colectiv" porneşte cu şansa a treia la câştigarea unei statuete la fiecare dintre cele două categorii, mari favorite fiind pelicula daneză "Another Round", la categoria "cel mai bun film străin", şi "My Octopus Teacher", la categoria cel mai bun documentar".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » Momentele în care purtarea măştii de protecţie nu va fi obligatorie la gala premiilor Oscar