Antena Meniu Search
x

Foto Lovitură de 100 de milioane de dolari, dată de opt influenceri din SUA. Au manipulat prețurile la bursă, dar FBI-ul era pe urmele lor

Opt influenceri au fost acuzaţi de conspirație în vederea manipulării prețurilor la bursă în cadrul unei presupuse scheme care le-a adus 114 milioane de dolari, scrie BBC.

de Redactia Observator

la 15.12.2022, 17:34

Potrivit procurorilor, cei opt bărbați au promovat online titluri de valoare tranzacționate pe piață, fără a dezvălui că plănuiau să vândă odată ce prețurile vor fi crescut. Influencerii, cu vârste cuprinse între 23 și 38 de ani, au postat fotografii cu stilul lor de viață extravagant. Aceștia sunt acuzați de conspirație pentru fraudă cu titluri de valoare, ceea ce presupune o pedeapsă maximă de 25 de ani de închisoare. Șapte dintre bărbați sunt, de asemenea, acuzați de alte infracțiuni financiare de către Comisia americană pentru valori mobiliare și burse (SEC) și Departamentului de Justiție (DoJ), care au anunțat miercuri, împreună, acuzațiile, conform Mediafax.

Au manipulat bursa şi s-au îmbogăţit

Pe Twitter și Discord, grupul "s-a promovat ca fiind traderi de succes", a precizat SEC într-un comunicat de presă. Aceștia au postat informații "false, pozitive" despre fiecare acțiune pentru a "crește artificial prețul acesteia", au adăugat procurorii DoJ. Apoi și-au vândut în secret propriile acțiuni după ce prețul a crescut și au ascuns mișcarea față de urmăritorii lor.

Presupusele infracțiuni au avut loc între ianuarie 2020 și aprilie 2022. Fiecare dintre cei acuzați avea peste 100.000 de urmăritori pe Twitter până în această lună. "Inculpații s-au folosit de credibilitatea lor în social media pentru a-și maximiza propriile profituri în detrimentul urmăritorilor lor", au declarat procurorii.

Pe acelaşi subiect

Grupul conducea o comunitate online pentru traderii de acțiuni numită Atlas Trading. De asemenea, au administrat o cameră de chat numită Atlas Trading Discord, pe care au folosit-o pentru a "disemina informații false și înșelătoare" către adepți. "Infracțiunile financiare, cum ar fi frauda cu titluri de valoare, poate că nu sunt violente, dar cu siguranță nu sunt lipsite de victime", a declarat agentul special al FBI, James Smith.

Cine sunt cei 8 influenceri

Inculpații, (și adresele lor de Twitter) sunt Edward Constantin (@MrZackMorris), Perry "PJ" Matlock ("PJ_Matlock"), Thomas Cooperman (@ohheytommy), Gary Deel (@notoriousalerts), Mitchell Hennessey (@Hugh_Henne), Stefan Hrvatin (@LadeBackk), John Rybarcyzk (@Ultra_Calls), Daniel Knight (@DipDeity).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Lovitură de 100 de milioane de dolari, dată de opt influenceri din SUA. Au manipulat prețurile la bursă, dar FBI-ul era pe urmele lor