Antena Meniu Search
x

Lovitură în inima guvernului de la Kiev: oficialii morți în elicopterul prăbușit se duceau pe front. Printre victime, părinți care-și duceau copiii la grădiniţă

Ministrul de interne al Ucrainei, adjunctul său şi secretarul de stat al ţării au murit în această dimineaţă, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit lângă o grădiniță din orașul ucrainean Brovarî, în apropiere de Kiev. Potrivit unui oficial, elicopterul zbura spre linia de front, în Harkov. 

de Redactia Observator

la 18.01.2023, 15:11

Vezi și

Oficialii ucraineni au revizuit numărul morților în accidentul de elicopter din Brovarî de la 18 la 17. Printre cele 17 victime se numără 4 copii. Toate cele 9 persoane aflate la bordul elicopterului - șase oficiali ai Ministerului de Interne și trei membri ai echipajului - au murit în accident. Alţi 8 morţi sunt persoane aflate la sol. 30 de persoane sunt rănite şi au fost duse la spital, dintre care 12 copii. Printre victime sunt localnici care-şi aduceau copiii la grădiniţă, a anunţat preşedinţia ucraineană.

Elicopterul care transporta oficiali de rang înalt s-a prăbușit în apropierea unei grădinițe din Ucraina. A căzut într-un orăşel din apropierea capitalei Kiev în această dimineaţă, în jurul orei locale 9, între o grădiniţă şi un bloc de locuinţe. 

Aparatul de zbor s-a făcut bucăţi şi a luat foc imediat după impact, iar flăcările au cuprins cu rapiditate clădirile din jur. Apartamentele din zonă şi grădiniţa au fost evacuate rapid de echipajele de pompierii care au sosit la faţa locului şi care caută, în continuare, răniţi.

Nouă persoane se aflau la bordul elicopterului, prăbuşit la Brovarî. Ministrul de interne al Ucrainei, Denis Monastirski, adjunctul său, Evgheni Enin şi secretarul de stat Iuri Lubkovici se numără printre cei ucişi în accident. Membrii echipajului, morţi şi ei în accident sunt Oleksandr Vasilenko, Kostiantin Kovalenko, Ivan Kasianov.

Pe acelaşi subiect

Ei se îndreptau către un "punct fierbinte" de pe front, a declarat un oficial din administraţia prezidențială a Ucrainei. Oficialii ucraineni zboară adesea la altitudine joasă pentru a evita să fie loviţi de rachetele rusești. Cauza accidentului este investigată, NU se ştie încă dacă este vorba despre un atac.

Moartea ministrului de Interne lovește în inima guvernului Ucrainei 

Moartea lui Denis Monastirski loveşte în inima guvernului de la Kiev, relatează BBC. Președintele Zelenski a numit accidentul o "tragedie îngrozitoare". La ora prăbuşirii elicopterului, era ceaţă în regiune, dar Ministrul de Interne al Ucrainei, Denis Monastirski, călătorea frecvent cu elicopterul la altitudine joasă pentru a evita un atac al ruşilor.

Tot ce a mai rămas din elicopter este o bucată de ușă și un motor care a aterizat pe acoperișul unei mașini. Alături sunt trei cadavre acoperite. În contextul războiului din Ucraina, mulți vor suspecta sau vor da direct vina pe un atac inamic, dar zborul la altitudine joasă vine și cu riscuri, comentează corespondentul BBC James Waterhouse, aflat în Brovarî.

Cel puţin nouă dintre victime sunt localnici care-şi aduceau copiii la grădiniţă

Printre victime sunt localnici care-şi aduceau copiii la grădiniţă, a spus adjunctul administraţiei prezidenţiale Kirilo Timoşenko, potrivit CNN. Bilanţul poate creşte, avertizează şeful Administraţiei Militare din regiunea Kiev, Oleksii Kuleba. "Pentru moment nu există informaţii despre numărul copiilor dispăruţi", a spus Kuleba. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Lovitură în inima guvernului de la Kiev: oficialii morți în elicopterul prăbușit se duceau pe front. Printre victime, părinți care-și duceau copiii la grădiniţă