Antena Meniu Search
x

Bucătăria din Ucraina, devenită virală: a rămas intactă, deşi un perete a fost spulberat. Cine locuia în apartamentul din Dnipro

O bucătărie galbenă aflată în blocul distrus sâmbătă de o rachetă rusească în Dnipro a provocat șoc și tristețe pe rețelele de socializare. Camera a rămas aproape intactă deşi un perete exterior a fost spulberat pur şi simplu. Bilanţul morţilor a urcat la 44. Printre victime se numără şi patru copii. 

de Redactia Observator

la 17.01.2023, 15:33

Vezi și

Imaginea cu bucătăria galbenă în care toată lumea se putea uita după ce a rămas fără un perete a devenit virală, relatează BBC. Apartamentul în care se află aparţine cunoscutului antrenor de box Mikhailo Korenovski, care a fost ucis în atacul de sâmbătă. Soția și copiii lui au supraviețuit. Forţele Armate ale Ucrainei au publicat pe Telegram o filmare în care Korenovski a sărbătorit o zi de naștere cu familia în bucătăria respectivă.

Imaginea este impresionantă din cauza contrastului puternic dintre normal și anormal: o bucătărie obişnuită şi călduroasă încadrată de distrugerea cauzată de război. Oamenii pot vedea un platou cu mere rămas intact pe masă, deşi peretele de care era lipită a căzut complet, vasele care așteaptă să fie spălate, inclusiv o pereche de mănuși de cuptor agăţate frumos pe fundal. 

"Aici oamenii au gătit, au avut conversații la bucătărie, au sărbătorit, au râs, s-au certat", a scris pe Facebook deputata ucraineană Zoya Yarosh. Ea a comparat distrugerea clădirii cu soarta țării sale: "Acestea sunt rănile de pe corpul Ucrainei. Rănile de pe casele noastre".

Micile detalii din fotografie i-au emoţionat pe ucraineni: "Când mă uit la această bucătărie, tot ce văd este apartamentul în care am crescut, apartamentul în care locuiau bunicii mei, apartamentul în care locuiau verii mei, pentru că toți aveam două scaune băgate sub masa din bucătărie exact așa", a Alina, ucraineancă pe Twitter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Bucătăria din Ucraina, devenită virală: a rămas intactă, deşi un perete a fost spulberat. Cine locuia în apartamentul din Dnipro