Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lovitură pentru turismul din Venezuela. Plajele au devenit negre din cauza unei scurgeri de petrol: sute de km pătrați de daune

O poluare petrolieră afectează de mai multe zile pescuitul şi turismul de pe coasta nord-vestică a Venezuelei, unde plajele sunt afectate de scurgeri de petrol, potrivit locuitorilor şi ecologiştilor, informează AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 20.08.2024 , 10:40

Lovitură pentru turismul din Venezuela. Plajele au devenit negre din cauza unei scurgeri de petrol: sute de km pătrați de daune
Lovitură pentru turismul din Venezuela. Plajele au devenit negre din cauza unei scurgeri de petrol: sute de km pătrați de daune - Profimedia Images

La Puerto Cabello (statul Carabobo, nord-vest), în apropierea rafinăriei El Palito, una dintre cele mai importante din acest stat fostă putere petrolieră, pete mari închise la culoare murdăresc nisipul şi rocile, au constatat jurnaliştii AFP.

Potrivit cercetătorului în domeniul mediului Eduardo Klein, o ''enormă maree neagră'' echivalentul a ''225 de kilometri pătraţi de daune (37.000 de terenuri de fotbal!)'' a fost reperată în zonă, a scris el pe platforma X, unde a publicat şi imagini satelitare.

Compania petrolieră publică Petroleos de Venezuela (PDVSA) nu a comentat imediat subiectul. ''Sunt deja opt ore de când suntem practic în şomaj tehnic pentru că nu putem ieşi să pescuim (...). E încă petrol în exterior'', în largul Puerto Cabello, a declarat luni pentru AFP Antonio Giusti, un pescar local.

Articolul continuă după reclamă

Rafinăria El Palito a provocat deja un episod de poluare la finele anului 2023, când PDVSA a spus că a fost vorba ''despre hidrocarburi, ape uzate sau efluenţi deversaţi în mediul marin''.

Venezuela deţine una dintre cele mai mari rezerve de petrol din lume

În Venezuela, care deţine una dintre cele mai mari rezerve de petrol din lume, producţia a scăzut de la 3 milioane de barili zilnic în urmă cu zece ani la 400.000 în 2020 din cauza corupţiei, managementului defectuos şi a sancţiunilor americane.

Producţia se apropie în prezent de un milion de barili pe zi. Aparatul de producţie este într-o stare precară, potrivit mai multor specialişti.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Declinul demografic se accentuează. Este necesară intervenţia statului pentru stimularea creşterii natalităţii?
Observator » Ştiri externe » Lovitură pentru turismul din Venezuela. Plajele au devenit negre din cauza unei scurgeri de petrol: sute de km pătrați de daune