Antena Meniu Search
x

Lovitură uriaşă pentru Rusia: peste 7 tone de titan, furate dintr-o fabrică de lângă Moscova ce producea rachete

Industria de armament a Rusiei a suferit o pierdere uriaşă. Nu mai puţin de 7 tone de titan au fost furate dintr-o fabrică de armament, de la o companie rusă din domeniul apărării, notează publicaţia Mash.

de Redactia Observator

la 29.05.2022, 17:47

Lovitură uriaşă pentru Rusia: peste 7 tone de titan, furate dintr-o fabrică de lângă Moscova ce producea rachete
- Profimedia

Compania în cauză este o subsidiară a gigantului Tactical Missile Weapons, corporaţie considerată drept cel mai mare producător de arme din Rusia. Potrivit sursei citate, hoţii au reuşit să extragă din depozitele fabricii şapte tone de titan, material folosit cu precădere la fabricarea de rachete aer-aer şi aer-sol. Atacatorii au intrat pe proprietatea fabricii prezentând documente false şi au ieşit cu 7.319 kilograme de materii prime strategice, a căror valoare totală este estimată la 18 milioane de ruble.

Poliţia din Moscova a deschis o amplă anchetă, iar primii audiaţi au fost cei care au asigurat protecţia obiectivului. Anchetatorii vor să afle de ce personalul de pază nu a fost în stare să facă diferenţa între un act fals şi unul original, cum a fost posibil ca hoţii să şi iasă cu "marfa" din fabrică şi dacă sistemele de supraveghere video funcţionau în acele momente.

Nu este pentru prima dată, de la începutul războiului din Ucraina, când fabricile de armament din Rusia se află în centrul unor evenimente mai puţin obişnuite. La sfărşitul lunii aprilie, un incendiu a izbucnit la uzina Krasmash. La doar un kilometru de locul incendiului, se afla un depozit de rachete balistice "Syneva" şi unul de rachete intercontinentale "Sarmat" (Satan). De asemenea, pe 21 mai, un incendiu a izbucnit pe proprietatea celui mai mare centru de cercetare în domeniul aviaţiei şi aeronauticii din Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Lovitură uriaşă pentru Rusia: peste 7 tone de titan, furate dintr-o fabrică de lângă Moscova ce producea rachete