Antena Meniu Search
x

Lukoil cere încheierea războiului din Ucraina cât mai repede posibil

Al doilea producător de petrol al Rusiei, grupul Lukoil, a solicitat joi să se pună capăt conflictului din Ucraina cât se poate de repede, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 03.03.2022, 19:00

Lukoil cere încheierea războiului din Ucraina cât mai repede posibil
- Profimedia

Într-o declaraţie pe propria pagină de Internet, compania s-a declarat îngrijorată de "evenimentele tragice din Ucraina" şi a afirmat că susţine negocierile care să încheie conflictul.

Lukoil este deţinută majoritar de preşedintele grupului, Vagil Alekperov.

Război Rusia - Ucraina, ziua 8

Armata lui Vladimir Putin continuă să atace oraşe cheie din Ucraina, cu bombardamente masive în nord, est şi sud, reușind să preia controlul în Herson. Au fost lupte grele în Mariupol, iar la Kiev s-au auzit explozii puternice, joi dimineață. Alarmele au sunat şi în Odessa, oraș aflat sub ameninţarea unui desant al forţelor armate ruse. Preşedintele Zelenski a transmis un nou mesaj de mobilizare, în timp ce uriașul convoi rusesc de blindate staţionează în apropierea capitalei ucrainene. O nouă rundă de negocieri ar urma să aibă loc în această dimineaţă.

Pe acelaşi subiect

Negocierile Rusia - Ucraina au început. Ucrainenii au anunţat care sunt subiectele celei de-a doua runde de discuţii

Delegațiile ruse și ucrainene au început a doua rundă de negocieri într-o locație nedezvăluită de la granița cu Ucraina.

Un scurt videoclip a arătat delegația ucraineană intrând într-o sală de conferințe în care era așezată delegația rusă. Cele două echipe și-au dat mâna înainte de a se așeza pentru a începe discuțiile.

Zelenski, avertisment pentru Europa: "Dacă Ucraina cade, Rusia va ataca ţările baltice şi Europa de Est"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut joi statelor occidentale să sporească sprijinul militar pentru ţara sa, susţinând că dacă Ucraina va fi înfrântă de Rusia aceasta din urmă va ataca apoi restul Europei de Est, începând cu statele baltice, pentru a ajunge ''până la Zidul Berlinului'', relatează AFP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Lukoil cere încheierea războiului din Ucraina cât mai repede posibil