Antena Meniu Search
x

"Lumea mea a fost distrusă de o rachetă rusească". Mărturiile sfâșietoare ale tatălui Kirei, bebelușul de 3 luni ucis în atacul de la Odessa

Yuri Glodan și-a părăsit apartamentul și familia doar pentru a merge la cumpărături, când a auzit zgomotul puternic al unei explozii, în Odessa, potrivit BBC. Blocul său a fost cuprins de flăcări, iar apartamentul în care își lăsase mama, soția și fiica, distrus. Cele trei nu au supraviețuit. Este vorba de bebelușul Kira și mama sa Valeria și bunica Luda. 

de Redactia Observator

la 26.04.2022, 18:15

"Lumea mea a fost distrusă de o rachetă rusească". Mărturiile sfâșietoare ale tatălui Kirei, bebelușul de 3 luni ucis în atacul de la Odessa
"Lumea mea a fost distrusă de o rachetă rusească". Mărturiile sfâșietoare ale tatălui Kirei, bebelușul de 3 luni ucis în atacul de la Odessa

În apartament a găsit cadavrele soției și mamei sale, iar trupul neînsuflețit al micuței Kira a fost găsit  mai târziu. În acea zi, în apartamentul din Odessa au murit trei generații ale aceleiași familii: bunica, mama și fiica.  

Tragica veste a zguduit o lume întreagă, iar fotografia cu Valeria și Kira au devenit simbolul războiului din Ucraina. Incidentul s-a petrecut pe 23 aprilie, în ajunul Paștelui, când mai multe rachete rusești au lovit o unitate militară și două clădiri rezidențiale din orașul aflat în sudul Ucrainei.

"Războiul a început când acest bebeluș avea o lună. Vă puteți imagina măcar ce se întâmplă? Sunt pur și simplu niște ticăloși. Pur și simplu ticăloși. Nu am alte cuvinte pe care să le folosesc în acest context. Sunt doar niște ticăloși”, a declarat președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. 

Duminică, Yuri a mers din nou în apartamentul distrus, pentru a recupera ce mai supraviețuise bombardamentelor. Albume foto, colecția de pachete de zahăr a soției sale, note scrise de mână. A găsit și resturi din căruciorul fiicei sale.

Pe acelaşi subiect

Kira s-a născut cu câteva săptămâni înainte de începerea războiului

"Pentru mine aceste lucruri sunt foarte importante, pentru familia noastră, pentru prietenii ei, pentru prietenii noștri. Avem prieteni minunați în comun, vor fi foarte valoroase toate aceste lucruri", a mărturisit bărbatul.

Yuri și Valeria formau un cuplu de nouă ani. Kira s-a născut la sfârșitul lunii ianuarie, cu doar câteva săptămâni înainte de începerea războiului. 

"Valeria găsea bucurie în orice. Odessa era orașul ei preferat. Lucra în PR și putea comunica cu oricine, înțelegea pe oricine. A fost o mamă grozavă, cea mai bună prietenă a mea. Îmi va fi imposibil să găsesc pe altcineva ca Valeria. Era perfectă. O astfel de persoană ți se putea oferi doar o dată în viață și este un cadou de la Dumnezeu".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Lumea mea a fost distrusă de o rachetă rusească". Mărturiile sfâșietoare ale tatălui Kirei, bebelușul de 3 luni ucis în atacul de la Odessa