Antena Meniu Search
x

Lumea se desparte de Aretha Franklin! Ceremonia funerară are loc chiar în biserica în care a slujit tatăl artistei

Aretha Franklin este condusă, astăzi, pe ultimul drum. Chiar în aceste momente are loc ceremonia funerară în Detroit, oraşul de suflet al cântăreţei americane.

Vezi și

Aretha Franklin este condusă, astăzi, pe ultimul drum. Chiar în aceste momente are loc ceremonia funerară în Detroit, oraşul de suflet al cântăreţei americane. Aseară, într-un concert-omagiu, peste 40 de artişti au celebrat viaţa şi cariera celei care a fost supranumită "regina muzicii soul".

Placat cu aur de 24 de carate, sicriul în care se află trupul neînsufleţit al Arethei Franklin a fost purtat pe drumul spre biserică într-un Cadillac roz. Alte peste 130 de maşini de colecţie au însoţit cortegiul funerar.

Familia nu a făcut întâmplător această alegere. Una dintre cele mai bune voci din istorie, Aretha Franklin a cântat despre o călătorie fericită cu un Cadillac roz în piesa "Freeway of Love", lansată în 1985. 

Drumul până la intrarea în biserică a fost acoperit cu un covor roşu. 

Ceremonia funerară durează cinci ore şi jumătate şi este privată. În capela baptistă cu patru mii de locuri se află doar familia şi prietenii Arethei Franklin. Fostul preşedinte american Bill Clinton va vorbi despre moştenirea nepreţuită a artistei.

Barack Obama nu este prezent, dar a trimis o scrisoare care va fi citită în timpul slujbei. Iar Stevie Wonder, Ariana Grande şi Jennifer Hudson vor cânta în memoria legendarei Aretha Franklin.

Seara trecută, un concert de excepţie, organizat de familia artistei, a încheiat această săptămână de doliu. Pentru cei care au apreciat-o, Aretha Franklin nu a fost doar o cântăreaţă, ci un simbol. Pe scena din Detroit au răsunat melodiile lansate de-a lungul a şase decenii de regina muzicii soul.    

Înainte de înmormântare, fanii şi-au putut lua rămas-bun de la Aretha Franklin. În sicriul strălucitor, artista a fost îmbrăcată în rochie de cocktail şi a purtat pantofi roşii, creaţi de Christian Louboutin. A doua zi, ţinuta i-a fost schimbată cu una albastră, la fel de elegantă.

Aretha Franklin va fi înmormântată alături de tatăl şi de fraţii ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Lumea se desparte de Aretha Franklin! Ceremonia funerară are loc chiar în biserica în care a slujit tatăl artistei